Teemavuonna tarjotaan Kennelliiton toimijoille koulutusta erityisesti verkkokoulutusten järjestämiseen ja koulutusosaamisen kehittämiseen. Agria KoiraExpossa 6.-7.2.2021 on tarjolla kaksi Emilia Osaman verkkoluentoa aiheesta. Lisää tietoa saa täältä.

Kennelliiton koulutusten järjestämistä etäkoulutuksina suunnitellaan yhdessä aluekouluttajien kanssa. Ensimmäiseksi toteutetaan etäkoulutuksena Kasvattajan peruskurssia.

Teemavuonna rakennetaan Kennelliiton verkko-oppimisalusta Digitassuun verkkokoulutuksia eri kohderyhmille. Ensimmäiseksi valmistuu Koirien terveydenhuolto- ja kasvattajien koulutuskurssi eli TEHU-kurssi. Kevään aikana on tarkoitus rakentaa myös Kasvattajan peruskurssi verkkokurssiksi, ja tämän jälkeen Koetoimitsija1-kurssi. Myös muita koulutuksia rakennetaan Digitassuun vuoden aikana.

Digitassuun rakennetaan kaikille koiranomistajille suunnattu Meille tulee koira -kurssi. Kurssi täydentää Kennelliiton Iloinen pentu -opasta, jossa on neuvoja uusille koiranomistajille hyvästä koiranpidosta, hoidosta ja pennun kouluttamisesta sekä tietoa siitä, mitä koiran kanssa voi harrastaa.

Kennelliiton jäsenille tarjotaan teemavuonna erilaisia webinaareja ja someluentoja. Kasvattajatoimikunta järjestää tammikuussa kolme erityisesti kasvattajille suunnattua webinaaria, joista saa lisää tietoa täältä. Nuorisotoimikunta tarjoaa liveluentoja Kennelliiton nuorten Instragramissa, @kennelliiton_nuoret.

Teemavuoden toimintaa koordinoi ohjausryhmä, jota vetää Kennelliiton hallituksen varapuheenjohtaja Tuula Laitinen. Mukana ohjausryhmässä ovat koe- ja kilpailutoimikunnan puheenjohtaja Esa Kukkonen sekä näyttely- ja ulkomuototuomaritoimikunnan puheenjohtaja Kimmo Mustonen.