Go Hau! on nuorten oma koiratapahtuma

Ideaparkissa on luvassa paljon kivaa tehtävää ja nähtävää koiran kanssa ja ilman koiraa.
Lavalla pääset tutustumaan mm. nenätyöskentelyyn ja pääset kokeilemaan kuinka oman koirasi nenä ja tottelevaisuus kyky toimivat Houkutusten Highwayllä. Luvassa on myös Herkku-Formula, jossa etsitään herkkuradan nopeimmin suorittavaa koiraa.

Alle 10-vuotiaille järjestetään lelukoirakilpailu, sekä lapsi & koira-kilpailu, joihin vot ilmoittautua paikan päällä ennen kilpailun alkua.

Askartelupisteellä pääset kokeilemaan narulelun tekoa, opettelemaan näyttelyhihnan punontaa tai värittämään värityskuvia. Alueella lisäksi paljon muuta kivaa tekemistä, sekä Kennelliiton oma piste. 

Go Hau! tapahtuma aktiviteetteineen on maksuton ja avoin kaikille. Junior handler -kilpailuun tulee ilmoittautua etukäteen, ilmoittautumisohjeet löydät tämän sivun lopusta.

Mandimai Sundberg
Mandimai Sundberg

Tapahtumaa juontaa, lelukoirakilpailun ja lapsi & koira -kilpailun arvostelee Mandimai Sundberg.

Mandimai on yksi nuorten suosikkivaikuttajista ja hän on aloittanut uransa alun perin tubettajana 15-vuotiaana. Nykyään Mandi on monelle tuttu YouTuben lisäksi myös Instagramista, TikTokista sekä Snapchatista, jonne hän jakaa avoimesti rehellistä sisältöä omasta elämästään. Mandin yksi ehdottomista lemppari asioista on päästä tapaamaan ihania seuraajiaan!

Tapahtumaa varten on saatu käyttöön Ideaparkin paraatipaikka eli keskusaukio. Keskusaukion alusta on testattu koiranäyttelykäytössä, mutta tapahtuma alueelle tulee myös matot.

Kauppakeskukseen voi tulla oman koiran kanssa. Huomioithan, että jokainen liike päättää itse voiko heillä asioida koiran kanssa. Lisäksi muistetaan siisteys kauppakeskuksen alueella.
 

Junior handlereiden Pohjoismaiden mestaruus -karsintakilpailu

Tapahtuman yhteydessä järjestetään yksi vuoden jännittävimmistä junior handler kilpailuista; Pohjoismaiden mestaruus -karsintakilpailu. Kilpailussa valitaan Suomen edustusjoukkue Islanissa marraskuun lopulla pidettävään Pohjoismaiden mestaruuskilpailun -finaaliin.

Karsintakilpailu on avoin kaikille junior handler harrastajille aikaisempaan kokemukseen katsomatta - tämä voi siis hyvin olla ensimmäinen junior handler kilpailusi!
Tämä kilpailu käydään yhdessä ikäryhmässä, 10-17-vuotiaat, mutta muuten sen kulku vastaa tavallista junior handler kilpailua. Kilpailussa sijoitetaan viisi kilpailijaa, joista neljä ensimmäistä ovat joukkueen varsinaisia jäseniä ja viides joukkueen varajäsen.

Junior handler kilpailun tuomaroi entinen junior handler Suomenmestari ja PM-joukkueessa itsekin mukana ollut Tiia Nyberg.

Tiia Nyberg
Tiia Nyberg

Tuomariesittely:
"Olen saanut kunnian valita vuoden 2023 Suomen joukkueen Pohjoismaiden mestaruuskilpailuun, joka järjestetään marraskuussa Islannissa.

Aloitin koiraharrastamisen, kun ensimmäinen dalmatiankoiramme saapui perheeseen vuonna 1999. Onnekseni löysin junior handler lajin nuorena ja sain kisata siinä täydet kahdeksan vuotta. Hienoin muistoni JH-uralta oli Suomen edustaminen Cruftissa vuonna 2008. Harrastamisen myötä tutustuin uusiin ihmisiin, joiden kautta sain uusia koiria esitettäväksi rotukehissä ja kilpailin junior handlerissa usein eri koirien kanssa. Perheeni koirat jäivät näyttelyistä pois, mutta JH-ikäni jälkeen minulla oli mahdollisuus jatkaa koiranäyttelyiden parissa ja kartuttaa osaamistani sekä muutamien vakioesitettävien että vieraiden koirien kanssa työskennellessä.

Nykyään omiksi roduikseni voisi sanoa englanninsetterin ja sileäkarvaisen noutajan, joita kotonani tällä hetkellä asustaa. Harrastusvuosien aikana olen tehnyt yhteistyötä monien eri rotuisten koirien kanssa eikä ole montaa rotua, joka ei olisi tullut tutuksi. Olen kouluttanut niin junior handlereita kuin aikuisiakin harrastuksen saloihin ja mielestäni on hienoa saada tätä kautta jakaa omia kokemuksia muille.

Kotimaan näyttelyiden lisäksi olemme kiertäneet koirien kanssa ulkomailla ja isoimmissa arvonäyttelyissä. Kotiin tuomisina on upeasti ollut välillä isompiakin titteleitä ja voittoja. Viimeisimpänä mainitakseni oman setterini ROP viime vuoden Brasilian maailman voittajassa sekä noutajani ROP 2022 Euroopan voittajassa ja BIS-voitto Jyväskylän KV-näyttelyssä.

Odotan äärimmäisellä innolla ja jännityksellä kisan tuomarointia. Itselleni koiranäyttelyt on aina ollut harrastus ja siksi haluan, että sen tekeminen on itselleni ja erityisesti koirille kivaa. Arvostan esittämisessä koiran kanssa yhteistyön nauttimisesta sekä siitä, että esittäjällä ja koiralla on hauskaa kehässä. Taitava esittäjä tunnistaa esittämänsä koiran hyvät ja huonot puolet, osaa käyttää niitä koiran eduksi sekä nostaa koiran valokeilaan olemalla itse mahdollisimman eleetön.

Voit harjoitella koiran kanssa kehän ulkopuolella näyttelyjuttuja miten paljon tahansa, mutta silti en usko minkään olevan niin hyvä kokemus nuorelle ja koiralle kehittyä, kuin itse kisatilanne. Siksi toivonkin, että jokainen edes vähän asiaa harkitseva uskaltaa tulla nauttimaan tästä mahdollisuudesta viettää antoisa päivä koirakaverinsa kanssa.

Junior handler -kilpailuun on enakkoilmoittautuminen. Kilpailun osallistumismaksu on 10 €.

ILMOITTAUDU TÄSTÄ!

Ilmoittautuminen on avoinna 24.2.-20.3.2023.

Tapahtuma on kiusaamisvapaata aluetta.