Kennelliitto käsittelee henkilötietoja EU:n tietosuoja-asetuksen ja sen perusteella annettujen lakien, asetusten sekä viranomaisten määräysten vaatimalla tavalla.

EU:n tietosuoja-asetuksen mukaan jokaisella on oikeus tarkistaa, mitä tietoja hänestä on eri organisaatioissa kerätty, ja miten niitä käytetään.

Kennelliitto ylläpitää rekisteriä jäsenistään. Tämän lisäksi kaikkien Kennelliiton rekisterissä olevien koiranomistajien ja koirankasvattajien tiedot löytyvät koirarekisteristä. Henkilö voi itse päättää, haluaako hän tietonsa näkyville kaikille avoimeen Kennelliiton jalostustietojärjestelmään.

Jokainen voi tarkistaa omien henkilötietojensa käytön

Kennelliiton jäsenille helpoin tapa tarkistaa ja muuttaa omia tietojaan Kennelliiton rekistereissä on kirjautua Omakoira-jäsenpalveluun osoitteessa: www.omakoira.fi. Omakoira-palveluun voi kirjautua Kennelliiton jäseneksi liittymisen jälkeen. 

Tulosteen omista tiedoistaan saa myös lähettämällä allekirjoitetun kirjallisen pyynnön postitse Kennelliiton toimistoon tai sähköpostin liitteenä osoitteeseen: tietosuoja@kennelliitto.fi tai tulemalla itse toimistoon tarkistamaan tiedot.

Lisätietoja voi kysellä osoitteesta tietosuoja@kennelliitto.fi.

Tietosuojaselosteet

Lue lisää aiheesta:
Tietoa jäsenyhdistyksille
Tietosuojan käsitteitä
Usein kysytyt kysymykset ja vastaukset