Kuinka Omakoira-mobiilisovelluksen Kadonneet koirat -toiminto toimii?

Omakoira-mobiilin valikosta löydät kohdan ”Kadonneet koirat”. Sivulla pääset tarkastelemaan muiden käyttäjien jättämiä ilmoituksia valinnan mukaisen etäisyyden säteellä. Jotta näet oman alueesi katoamisilmoitukset sovellus pyytää sinulta oikeuden käyttää puhelimen tai tabletin sijaintitietoja.

Tehdessäsi ilmoitusta kadonneesta koirastasi, mene Koirat-välilehdelle ja valitse luettelosta kadonnut koirasi. Valitse "Toiminnot" ja klikkaa "Merkitse kadonneeksi". Saat eteesi lomakkeen, johon sinua pyydetään täyttämään tapahtumapaikka ja -aika, kuvaus tapahtuneesta, mahdolliset ohjeet koiran löytäjälle, omat yhteystietosi ja halutessasi myös kuva koirasta. Katoamisilmoitukseen voit myös liittää mukaan linkin Karkurit.fi -sivulle, jos olet tehnyt ilmoituksen jo sinne. Täytettyäsi lomakkeen pääset vielä tarkastelemaan yhteenvetosivulla ilmoitusta sekä hyväksymään toiminnon käyttöehdot ennen kuin julkaiset ilmoituksen.

Omakoira-mobiilisovelluksen Kadonneet koirat -toiminto
Koiran katoamisilmoituksen tekeminen Omakoira-mobiilisovelluksessa sekä yhteenvetosivu.

Pääset myös jälkikäteen päivittämään ilmoitusta. Omakoira-mobiilisovelluksen valikkonäkymän yläreunassa on painike, jonka kautta pääset päivittämään ilmoitusta, mikäli ilmoitukseen on jotain lisättävää tai koira on esimerkiksi löytynyt.

Ilmoitus näkyy käyttäjille kuukauden ajan sen tekemisestä tai päivittämisestä.

Omakoira-mobiilisovelluksen Kadonneet koirat -toiminto, ilmoituksen päivittäminen
Kadonneen koiran ilmoituksen päivittäminen.

Sovelluksen asetuksista pääset muokkaamaan kadonneiden koirien ilmoitusten etäisyysasetusta. Voit valita joko 50 km, 100 km tai mistä tahansa. Etäisyyden toimimisen takaamiseksi sovelluksella tulee olla oikeus laitteen sijaintitietoihin. Voit halutessasi myös valita, ettet saa ollenkaan ilmoituksia kadonneista koirista.

koirat kadonneena

Omakoira-mobiilisovellus on käytössä vain Kennelliiton jäsenille. Lue lisää mobiilisovelluksesta täältä.