Ainutlaatuinen digitaalinen kokoelma

Suomen ensimmäinen koiraharrastamisen verkkomuseo julkistettiin Kennelliiton valtuuston kokouksessa 29. toukokuuta 2016. Tämä Koiramuseon digitaalinen kokoelma on ainutlaatuinen koko maailman mittakaavassa. Verkkomuseossa on esillä kokoelmia eri aihepiireittäin. Lisäksi sivuille toteutetaan uusia kokonaisuuksia, jotka käsittelevät laajemmin valittuja aiheita. Ensimmäinen verkkonäyttely käsitteli kansalliskoiraamme suomenpystykorvaa ja toi esille tämän vanhan alkukantaisen rodun vaiheita.

Osoitteessa www.koiramuseo.fi voi tutustua vanhoihin valokuviin, esinekuviin ja taideteoksiin. Lisäksi verkkoon tuodaan parhaita paloja Koiramuseon kirjasto- ja videokokoelmista. Sivuilla pääsee selailemaan historiallisia teoksia aina 1800-luvulta ja tutustumaan näin myös julkaisuihin Kennelliiton historian alkuajoilta.

Tutustu suomalaisen koiraharrastamisen historiaan verkossa

Lahjoitukset Koiramuseoon

Suomen Kennelsäätiö ottaa vastaan lahjoituksia. Huomattava osa Koiramuseon kokoelmista on saatu lahjoina ja lahjoituksina.
Koiramuseo kerää erityisesti kotimaisiin koirarotuihin ja suomalaiseen koiraharrastamiseen liittyvää historiatietoa ja esineistöä. Käytännön syistä Koiramuseon ei ole mahdollista ottaa vastaan ja säilyttää aivan kaikkia esineitä. Kokoelmia kartutetaan ensisijaisesti laaditun kokoelmapoliittisen suunnitelman mukaisesti.

Lue lisätietoja lahjoitusten tekemisestä Koiramuseoon