Jäsenasiat

Valitettavasti omaa nimeään ei pysty muuttamaan Omakoirassa. Lähetä pyyntö nimen muutoksesta jäsenpalveluun jasenasiat@kennelliitto.fi tai neuvontaan neuvonta@kennelliitto.fi, nimen muutosta varten tarvitaan vanha ja uusi nimesi, jäsennumerosi sekä kotiosoitteesi.

Voit päättää Suomen Kennelliiton jäsenyytesi Omakoira-palvelussa tai tällä sähköisellä lomakkeella. Jos eroilmoitusta ei ole mahdollista tehdä sähköisesti, voi sen tehdä sähköpostipyynnöllä osoitteeseen jasenasiat@kennelliitto.fi. Sitä varten tarvitaan seuraavat tiedot jäseneltä:

 

Nimi

Jäsennumero

Postiosoite

Ja tieto siitä, haluaako jäsen päättää jäsenyytensä heti vai maksukauden päätyttyä.

Rekisteröinti

Koirien maahantuontia koskevat määräykset antaa Ruokavirasto ja rajalla määräyksiä valvoo Tulli. Kannattaa tarkistaa Ruokaviraston sivuilta ajankohtaiset koirien tuontimääräykset koiran tuontimaasta. Ruokaviraston sivulta löytyy hakukone, joka neuvoo asiassa. Koira tulee olla tunnistusmerkitty ja sillä tulee olla EU-lemmikkipassi. 

 

Koiran tulee olla vähintään tunnistusmerkitty ja sillä pitää olla sen alkuperämaan Kennelliiton antama Export Pedigree Sertificate -dokumentti. Joistakin maista tarvitaan muitakin dokumentteja.

 

Huom: Tuontikoirat Venäjältä ja Valko-Venäjältä voidaan rekisteröidä Suomeen vain poikkeusmenettelyllä, lisätietoa löytyy täältä ja täältä.

 

Suomen Kennelliiton jäsen, voi aloittaa tuontikoiran rekisteröinnin Omakoira-palvelussa. Katso ohje tästä.

 

Jos koiran omistaja ei ole Suomen Kennelliiton jäsen, tulee käyttää tätä lomaketta

 

Alkuperäinen Export Pedigree ja liitteet tulee toimittaa käsiteltäväksi Suomen Kennelliittoon. Alkuperäiset export pedigree -dokumentti lähetetään omistajalle takaisin, kun rekisteröinti on valmis.

 

Lisätietoa ja ohjeet löydät täältä.

Koiran tiedot jalostustietojärjestelmässä

Omistaja voi halutessaan anoa koiran asettamista jalostuskieltoon, jos koirassa on todettu sellainen vika tai ominaisuus, ettei koiraa tule käyttää jalostukseen. Jalostuskiellon syy ja ”Ei jalostukseen” -merkintä näkyvät julkisesti koiran tiedoissa. Omistaja toimittaa Kennelliittoon anomuksessa perustelunsa sille, minkä vuoksi jalostuskielto asetetaan.

 

Ilmoituksessa tulee olla syy jalostuskieltoon asettamiselle sekä koiran tiedot (rek.nro ja virallinen nimi), sinun nimesi ja yhteystiedot sekä allekirjoituksesi. Ilmoituksen voi lähettää sähköpostiosoitteeseen rekisterointi@kennelliitto.fi

 

Jos haluat koiran alkuperäiseen rekisteritodistukseen merkinnän (leiman), että koira on asetettu jalostuskieltoon, postita koiran alkuperäinen rekisteritodistus ja siinä mukana vapaamuotoinen ilmoitus. Rekisteritodistus postitetaan sinulle takaisin.

 

Postitus osoitteeseen

Suomen Kennelliitto c/o Showlink Oy

PL 20

79101 Leppävirta

 

Kun ilmoitus on vastaanotettu ja käsitelty, koiran tietoihin lisätään Ei jalostukseen -merkintä, joka näkyy Kennelliiton Koirarekisterissä ja avoimessa Jalostustietojärjestelmässä. 

Kennelliiton jäsen voi tehdä koiran kuolinilmoituksen Omakoira-palvelussa tai Omakoira-mobiilisovelluksessa.

 

Ohjeet koiran kuoleman ilmoittamiseen Omakoira-palvelun kautta löydät täältä.

Ohjeet koiran kuoleman ilmoittamiseen Omakoira-mobiilisovelluksen kautta löydät täältä.

 

Jos et ole Kennelliiton jäsen, tai kuolinilmoitusta ei ole mahdollista tehdä sähköisesti Omakoira-palvelussa, voi ilmoituksen tehdä myös tällä lomakkeella. Lomake täytetään, tulostetaan, allekirjoitetaan ja postitetaan osoitteeseen: Suomen Kennelliitto, Omistajailmoitukset, PL 20, 79101 Leppävirta tai lomakkeen voi lähettää sähköisesti skannattuna osoitteeseen rekisterointi@kennelliitto.fi.

Sopimusasiat

Sijoituskoira on kasvattajan sijoittama koira, jota hän saattaa myöhemmin käyttää jalostukseen. Koira pysyy kasvattajan omistuksessa sijoitussopimuksen ehtojen täyttymiseen saakka. Koiran ostaja on koiran haltija siihen asti, kunnes omistusoikeus siirtyy ostajalle. 

 

Kennelliitolla on vakiolomake sijoitussopimuksia varten. Vakiolomakkeessa on huomioitu lainsäädännön velvoitteet ja sopijapuolten oikeudet. Sijoitussopimus on usean vuoden pituinen, jotta koira ehtii kehittyä jalostusikään. Sopimuslomakkeiden ehdoissa on eroavuuksia koiran sukupuolen mukaan. Sopimuksen osapuolet tekevät enemmän tai vähemmän tiiviisti yhteistyötä sijoituksen ajan. 

 

Lisätietoa sijoituskoirista ja -sopimuksista löytyy täältä.

Omakoira-mobiilisovellus

Saat automaattisesti ilmoituksen Omakoira-mobiilisovelluksessa (1.4 versiosta eteenpäin), jos et ole vielä antanut lupaa rokotustietojen tallentamiseen. Ilmoituksesta voit suoraan siirtyä luvan antamiseen,

 

tai

 

- Valitse aloitusvalikon yläreunassa näkyvä valikko-painike
- Valitse asetukset-painike (rataskuvake)
- Laita ruksi kohtaan "Hyväksyn, että eläinlääkärit voivat tallentaa koirieni rokotustiedot Kennelliiton koirarekisteriin."

 

Kun olet antanut luvan, eläinlääkäri voi tallentaa rokotustiedot koirillesi ja ne näkyvät Omakoira-mobiilisovelluksessa koiran tiedoissa.

Valitse Koirat - Lisää uusi koira. 

 

Voit tehdä omistajailmoituksen tai -muutoksen joko rekisteritodistuksen omistajailmoituksessa olevalla QR-koodilla tai kirjoittamalla rekisterinumeron ja valtuutusavaimen käsin. QR-koodi tuli käyttöön 09/2018 ja se näkyy sen jälkeen saaduissa rekisteritodistuksissa.

 

Omistajailmoituksen ja-muutoksen voi tehdä mobiilisovelluksessa, jos koiralle tulee vain yksi omistaja. Jos koiralle on tulossa useampi omistaja, tee muutos Omakoira-palvelussa tai postitse. Huom! Omakoira-mobiilisovelluksen kautta tehdyistä omistajailmoituksista tai -muutoksista ei lähetetä omistajatodistusta postitse, vaan se toimitetaan sähköpostitse liitetiedostona.

Valitse "Tutkimuslähetteet" -valikko ja klikkaa "Tilaa uusi tutkimuslähete",

 

valitse koira, jolle haluat lähetteen tilata ja saat listauksen tutkimuksista, joista voit valita ja tilata tarvittavan lähetteen. Voit myös ensin valita koiran ja sitten "Toiminnot" ja "Tilaa tutkimuslähete".

Saat rokotustiedot näkyviin, jos olet antanut mobiilisovelluksessa luvan tietojen tallentamiseen ja eläinlääkäri on tallentanut koirasi rokotustiedot Omakoira-palvelun kautta.

Laita sähköpostia osoitteeseen: omakoira@kennelliitto.fi, ilmoita viestissäsi koiran rekisterinumero, koiran nimi sekä jäsennumerosi.

Laita sähköpostia oman alueen kennelpiiriisi, jos kyseessä on kennelpiirin hoitama pätevyys tai yhdistykseen, jonka luottamustehtävästä on kyse. Kerro viestissäsi, mitkä pätevyydet/luottamustehtävät sinulta puuttuvat.

Tunnuksina käytetään Omakoira-palvelun tunnuksia. Jos et muista salasanaasi, tilaa uusi salasana osoitteesta: https://omakoira.kennelliitto.fi/jasentiedot/resetpw.aspx

Ei valitettavasti. Sovellus on tehty yleisimmille puhelinlaitteille eli Android- ja iOS- (iPhone) puhelimille.

Ilmaisen sovelluksen saa ladattua laitteen sovelluskaupasta (App Store, Google Play tai Huawei AppGallery).