Omakoira-palvelun kautta sähköisesti tehdystä pentuerekisteröistä on useita etuja:

 • tiedot siirtyvät suoraan Kennelliiton käsiteltäviksi
 • kasvattaja säästää asiakirjojen postitukseen kuluvan ajan ja
 • kasvattaja voi halutessaan ilmoittaa pennut Kennelliiton nettisivuilla näkyvälle pentulistalle.

Pikaohje sähköiseen pentuerekisteröintiin

 1.  Nartun omistaja(t) voi(vat) tehdä jalostusoikeuden luovutuksen joko sähköisesti Omakoira-palvelussa tai lähettämällä asianomaisen lomakkeen Kennelliittoon, jossa se kirjataan nartun tietoihin. Kun luovutus on kirjattu tai tehty sähköisesti, voi kasvattaja aloittaa pentueen rekisteröinnin.

 2. Sähköinen pentuerekisteröinti tehdään Omakoira-palvelussa Koirat-välilehdellä kohdassa Pentueilmoitus. Tallenna pentueen perustiedot ja pentujen tiedot. Jos esimerkiksi uroksen omistajan on tarkoitus hyväksyä pentue sähköisesti, syötä sekä hänen jäsennumeronsa että nimensä kyseiseen kohtaan.

 3. Tulosta pentueilmoitus Omakoira-palvelusta kahtena kappaleena ja käytä pennut tunnistusmerkittävinä. Jos tunnistusmerkitsijä tallentaa merkinnät sähköisesti, on sirutarrat liimattava myös pentueilmoitukseen. Jos tunnistusmerkitsijä ei tee sähköistä tallennusta, tulee sirutarrat liimata molempiin pentueilmoituskappaleisiin ja tehdä siihen normaalit merkinnät päivämäärineen ja allekirjoituksineen. Tunnistusmerkitsijä voi myös ottaa itselleen esimerkiksi valokopion omaan arkistoonsa pentueilmoituksesta, johon merkinnät on jo tehty. Mikäli pentueilmoitus tehdään kokonaisuudessaan sähköisesti, ei siitä tarvitse toimittaa paperiversiota Kennelliiton rekisteröintiin.

 4. Merkitse ne pennut, joiden tiedot haluat Kennelliiton pentulistalle. .

 5. Tarkista, että kaikki tarvittavat tiedot ja hyväksynnät on tallennettu, ja laita ruksi kohtaan ”Pentueilmoitus on valmis käsiteltäväksi Kennelliitossa”.

 6. Jos lähetät postitse täydennyksiä, merkitse selvästi, että kyseessä on sähköisen Omakoira-pentueilmoituksen täydennys ja pentueen numero.

Käyttämällä verkkomaksupainiketta nopeutat rekisteripapereiden toimitusta

Omakoira-palvelussa voit seurata maksuhistoriaa välilehdeltä ”Maksut”. Nopein tapa maksaa koirarekisterimaksut on käyttää Omakoiran verkkomaksupainiketta kilkkaamalla ”Maksa verkkopankissa” -linkkiä. Tällöin järjestelmä ohjaa suoraan verkkopankin sivuille.

Koirarekisterimaksut voi edelleen maksaa myös e-laskulla tai kotiin postitetulla laskulla. Verkkomaksupainikkeen käyttö on kuitenkin nopein tapa saada asiakirjat, sillä asiakirjat postitetaan sen jälkeen, kun ne on maksettu. Omakoira-palvelussa verkkomaksunapilla maksetut maksut näkyvät meillä heti, kun taas verkkopankissa "tavalisesti" maksetut laskut kirjautuvat näkyviin 2 - 3 päivässä.

Kun pentueen rekisteröinti Kennelliitossa on valmis, lähtee kasvattajalle automaattisesti sähköpostiin ilmoitus siitä, että rekisteröinti on valmistunut ja pentueen voi käydä maksamassa Omakoira-palvelussa verkkomaksuna.

Pentulistasta ei peritä maksua.

Pentulista

Voit liittää pentuja Kennelliiton pentulistalle sen jälkeen, kun pentujen tiedot on tallennettu. Ruksimalla kohdan ”Haluan liittää tämän pentueen Suomen Kennelliiton pentulistaan…”, saat pentulistan tarkemmat tiedot näkyviin. Rotuyhdistys voi halutessaan puoltaa pentuetta.

Hinta-, Luovutus- ja Poistuu välityksestä – kentät ovat pakollisia. Mikäli pentueessa on erihintaisia pentuja, voi pentujen hinnat laittaa pentukohtaisesti lisätiedot-kenttään.

Huomioithan, että pentujen nimet ja sukupuolet tulee olla tallennettuna, jotta pennut näkyvät pentulistassa.

Voit merkitä myös vain osan pentueesta listalle, laittamalla ruksin kohtaan ”Pentulistassa” haluamasi pennun/pentujen kohdalle.

Pennun poistaminen pentulistalta

Oletuksena pennut ovat pentulistalla 3 kk syntymästä lähtien. Halutessasi voit pitää pentuja listalla kauemminkin, kuitenkin enintään 6 kuukautta.

Pentu/pennut poistuvat pentulistalta

 • pentueilmoitukseen merkittynä poistuu välityksestä-päivänä
 • kun pennusta on tehty omistajailmoitus
 • jos otat ruksin pois pentueilmoituksesta pennulta Pentulistassa-kohdasta.