Tunnistusmerkintätiedot tulee rekisteritodistukseen, rokotustodistuksiin ja kilpailukirjoihin

Rekisteritodistus

Rekisteröidyillä pennuilla tunnistusmerkintänumero tulostuu automaattisesti rekisteritodistukseen. Jos koira merkitään myöhemmin myös toisella tunnistusmerkinnällä, merkitsee tunnistusmerkitsijä tai eläinlääkäri uuden siru- tai tatuointinumeron käsin koiran rekisteritodistukseen.

EU-passi tai rokotuskortti

Kun pentu viedään eläinlääkäriin ensimmäistä rokotusta varten, tarvitaan sille virallinen dokumentti rokotuksien kirjaamista varten. Tällöin voi valita joko rokotuskortin, tai jos koiran kanssa mahdollisesti matkustetaan joskus, kannattaa ostaa EU:n lemmikkieläinpassi.

Lemmikkieläinpassin tarkoituksena on helpottaa koirien kuljetusta EU-maiden välillä. Passin avulla osoitetaan, että koira täyttää kuljetuksia koskevat vaatimukset eikä muita asiakirjoja vaadita. Passi on pakollinen koirille kaikissa EU-maiden välisissä kuljetuksissa.

Rokotuskorttiin merkitään vain koiran perustiedot sekä sen saamat rokotukset. Passiin merkitään perustietojen lisäksi koiran omistajan tiedot, tarkempi kuvaus koirasta, tarkat tiedot tunnistusmerkinnästä sekä koiran saamat muut matkustamisen kannalta tärkeät lääkitykset, kuten madotus ekinokokkoosia vastaan.

Lue lisää lemmikkieläinpassista Ruokaviraston sivuilta.

Kilpailukirja

Monissa eri kilpailulajeissa on omat kilpailukirjat, johon koiran saavuttamat tulokset merkitään. Koiran osallistuessa ensimmäistä kertaa kilpailuun vahvistaa tuomari sen kilpailuoikeuden kyseiseen kilpailukirjaan. Tässä yhteydessä tuomari lukee koiran mikrosirun, tarkistaa että se vastaa rekisteritodistukseen merkittyä ja vahvistaa sen allekirjoituksellaan kilpailukirjaan. Jos koiran mikrosirun viivakooditarroja on jäljellä, voi tässä yhteydessä liimata sen kilpailukirjaan. Muuten tunnistusmerkintä kirjataan käsin.