Eläinten hyvinvoinnista ja eläintautien torjunnasta vastaava Ruokavirasto ylläpitää verkkosivuillaan vastauksia yleisimmin eläimistä ja COVID-19 -koronaviruksesta. Virasto seuraa tilannetta eläinten osalta ja tiedottaa tarvittaessa lisää.

COVID-19 -koronaviruksen mahdollinen tarttuminen koiriin on herättänyt viime aikoina kysymyksiä. Ruokaviraston mukaan viruksen tarttuminen lemmikkieläimiin on hyvin harvinaista eikä näillä tartunnoilla vaikuta olevan merkitystä COVID-19 taudin epidemiologiassa. Virasto seuraa tilannetta eläinten osalta ja tiedottaa tarvittaessa lisää, kun uutta tietoa saadaan.

Ruokavirasto suosittelee, että mihin tahansa infektiotautiin sairastuneet henkilöt välttävät eläinten tarpeetonta käsittelyä, ja pesevät kädet huolellisesti aina esimerkiksi ennen lemmikkien ruokien käsittelyä.

Ruokaviraston verkkosivulta löytyy myös tietoa muun muassa siitä, miten eläinlääkäripalvelut turvataan poikkeusoloissa, ja lemmikkien matkustamista valvotaan.

Uudenmaan liikkumisrajoitukset 28.3.-19.4.2020 ovat herättäneet paljon kysymyksiä koirien liikkumisesta. Niihin löytyy vastauksia poliisin verkkosivuilta.