Suomen Koiramuseo kerää ja esittelee kotimaisiin koirarotuihin ja suomalaiseen koiraharrastukseen liittyviä kuvia ja aineistoa. Digitaalinen kokoelma on ainutlaatuinen koko maailman mittakaavassa. Museo perustuu Suomen Kennelliiton yli 125 vuotta jatkuneeseen työhön suomalaisen koiraharrastuksen hyväksi. Suomen Koiramuseoon on nyt avattu Gitta Ringwallista kertova laaja ja mielenkiintoinen verkkonäyttely.

Birgit ”Gitta” Ringwallin (1924–2015) koiraharrastus sai alkunsa jo lapsuudenkodissa, kun äidin autokaupan kylkiäisenä perheeseen saapui neljä kettuterrierin pentua emoineen vuonna 1932. Tämä oli Gitalle alkusysäys elinikäiseen työskentelyyn koirien parissa.

Gitta Ringwall kasvatti maineikkaalla Black Spot -kennelnimellään muun muassa terrierejä ja hän teki myös pitkän uran arvostettuna ulkomuototuomarina. Tämän lisäksi Gitta Ringwall muistetaan useiden rotujen maahantuojana sekä rotuyhdistysten perustajajäsenenä. Vähemmän tunnettua lienee se, että Ringwall oli myös balettitanssija ja maajoukkuetason käsipalloilija.

Koiramuseon verkkonäyttelyyn pääset tutustumaan täällä >

 

Lisätiedot

Suomen Koiramuseo

info@kennelsaatio.fi