Finlands Hundmuseum samlar och presenterar fotografier och material med anknytning till inhemska hundraser och finsk hundsport. Museets digitala samling är unik i hela världen. Museet grundar sig på Finska Kennelklubbens arbete för den finska hundsporten, ett arbete som pågått redan i över 125 års tid. På Finlands Hundmuseum har nu öppnats en omfattande och intressant webbutställning om Gitta Ringwall.

Birgit ”Gitta” Ringwalls (1924–2015) hundintresse fick sin början redan i barndomshemmet då en foxterriertik med fyra valpar kom på köpet vid moderns bilköp år 1932. Detta var startskottet för Gittas livslånga arbete med hundar.

Gitta Ringwall födde bland annat upp terriers under sitt berömda kennelnamn Black Spot och hade en lång karriär som en uppskattad exteriördomare. Utöver detta minns man Gitta Ringwall för att hon importerat flera raser till Finland och som grundande medlem i flera rasföreningar. Mindre känt lär vara att Ringwall även var en balettdansös och spelade handboll på landslagsnivå.

Bekanta dig med Hundmuseets webbutställning här:

På finska >

På engelska >

 

För mera information

Finlands Hundmuseum

info@kennelsaatio.fi

Läs mera

suomenpystykorvanpentu
En tavla föreställande Gitta Ringwall donerades till Finlands Hundmuseum Läs mera
suomenpystykorvanpentu
Finlands Hundmuseum har öppnats på nätet ? den första utställningen fokuserar på finsk spets Läs mera