Officiella tävlingar arrangeras på utställningar som beviljats av Finska Kennelklubben. Det arrangeras många tävlingar som är öppna för alla. Dessutom arrangeras 20 FM-kvaltävlingar varje år. Vinnarna av kvaltävlingarna blir bjudna till FM-finalen, som arrangeras i december i Messukeskus, Helsingfors. De bästa i FM-finalen får äran att representera Finland på värdetävlingar utomlands. Varje kenneldistrikt arrangerar årligen en distriktsmästerskapstävling. Rätt att delta har alla ungdomar bosatta inom respektive distrikt. Också en kvaltävling till Nordiska Mästerskapen i junior handling arrangeras varje år. I tävlingen utses ett landslag för årets Nordiska Mästerskapstävling i junior handling, som arrangeras i samband med Nordiska Vinnarutställningen.

Flera kenneldistrikt och föreningar arrangerar egna junior handling-träningar för ungdomar. Också många hundklubbar arrangerar kurser och temadagar i junior handling. Två gånger per år ordnas Kennelklubbens träningsveckoslut, under vilket juniorhandlers kan öva under ledning av toppnamn. Utöver träningar med hundar fördjupar man sig under veckoslutet i hundens kroppsbyggnad, inlärning och utställningsförberedelser.

Junior handling-domare

Du hittar junior handling-domare via vårt domarsök.

Tävlingar

Besök vår finska sida för att hitta en lista på värdetävlingar i junior handling. Information om tävlingar finns också på utställningarnas webbplatser och i tidskriften Koiramme – Våra hundar.


Regler och blanketter för junior handling-tävlingar

Missing content item.

 

The form can be filled and saved
Anmälan till junior handling-tävling
Med denna blankett kan du anmäla dig till junior handling-tävling som arrangeras i samband med hundutställning.
Uppdaterad 18.6.2021
Ilmoittautuminen Junior handler-kilpailuun
Tällä lomakkeella voit ilmoittautua koiranäyttelyiden yhteydessä järjestettäviin junior handler -kilpailuhin.
Uppdaterad
Anmälan till junior handling-tävling
Med denna blankett kan du anmäla dig till junior handling-tävling som arrangeras i samband med hundutställning.
Uppdaterad
Entry Form to Junior Handlng competitions
Use this form to enter a Junior Handling competition.
Uppdaterad