Det erbjuds grund- och fortsatt utbildning av många slag för uppfödare och personer som verkar inom olika hundsporter, samt fördjupande utbildning för funktionärer i kenneldistrikt.

Kursutbudet byggs som bäst även i Kennelklubbens digitala lärmiljö Digitassu.

Utbildningar

Årligen arrangeras utbildningshelgen Agria KoiraExpo, som är öppen för alla medlemmar. Programmet utgörs av en omfattande översikt på hundvärlden. I programmet har hänsyn tagits till såväl funktionärer i kenneldistrikt och hundsportföreningar som vanliga hundintressenter.

Kurser

Kenneldistrikt arrangerar varje år flera kurser för olika målgrupper. Ansvariga för kursernas genomförande är distriktsutbildare, som är erfarna hundmänniskor. Du hittar distriktsutbildarnas kontaktuppgifter här.

I kenneldistrikt arrangeras bland annat följande kurser:

• Grund- och fortsättningskurs för uppfödare
  • Grundkurs för provfunktionärer
  • Grundkurs för överdomare
  • Grundkurs för id-märkare
  • Kursen Hunduppfödning idag

Information om kommande kurser hittar du i Kennelklubbens eventkalender och i tidskriften Koiramme – Våra hundar. Kontakta ditt distrikt för att få information om övriga kurser som arrangeras i distriktet.

I listan nedan hittar du utbildningar för funktionärer och medlemmar som arrangeras av Kennelklubbens kansli.

Bekanta dig även med kurser i kompis- och läshundsverksamheten samt evenemang inom ungdomsverksamheten under länkarna nedan:

Utbildningar för funktionärer och medlemmar

1-2.2.2020
Agria KoiraExpo 2020
Vanda
Contact person
koiraexpo@kennelliitto.fi

Tapahtumapaikka: Scandic Helsinki Aviacongress, Robert Huberin tie 4, vantaa

Kennelliitto järjestää helmikuussa 2020 kaikille jäsenille avoimen Agria KoiraExpo-koulutusviikonlopun pääkaupunkiseudulla.

Tapahtuman tarkemmat tiedot päivittyy lähempänä. Varaa jo päivät kalenteriin.

Lisätietoja tapahtumasta: koiraexpo@kennelliitto.fi

29.2.-1.3.2020
Syventävä jalostuskurssi koirien käyttäytymisestä
Espoo

Tapahtumapaikka: Kokoushotelli Hanasaari, Espoo

Jalostustieteellinen toimikunta järjestää syventävän jalostuskurssin Espoon Hanasaaressa. Osallistumaan ovat tervetulleita kaikki aiheista kiinnostuneet. Kurssin kattaus on koottu Kennelliiton koiran luonteeseen ja käyttäytymiseen keskittyvän teemavuoden tiimoilta.

Viimeinen ilmoittautumispäivä 9.2.2020.

4.-5.4.2020
Aluekouluttajien koulutuspäivät

Tapahtumapaikka: Helsinki

Tapahtuma on suunnattu aluekouluttajille. Lisätiedot ja ilmoittautuminen tapahtumaan lähetetään osallistujille.

Lisätietoja tapahtumasta: Hannele Laurén (hannale.lauren(at)kennelliitto.fi

28.-29.8.2020