Invalidiliitto on uudistanut avustajakoiralogon. Uusi merkki tulee käytettäväksi vanhan merkin rinnalle, ja sen voi nähdä esimerkiksi avustajakoiraliiveissä.

Uudessa merkissä on entistä paremmin kuvattu sekä avustajakoiran käyttäjää että avustajakoiraa omina hahmoinaan. Logossa oleva eteenpäin suuntautuva liike kuvastaa koirakkoa aktiivisena toimijana. Logon selkeiden symboleiden ansiosta se on helposti tunnistettavissa myös kansainvälisesti.

Uusi merkki on rekisteröity Patentti- ja rekisterihallituksen ylläpitämään tavaramerkkitietokantaan. Uuteen liivimerkkiin siirrytään kokonaan vanhojen liivien poistuessa käytöstä.

Avustajakoira toimii fyysisesti toimintarajoitteisen käyttäjänsä päivittäisenä apuna kaikissa ympäristöissä, joissa tämä liikkuu. Koiralla on vapaa pääsy esimerkiksi ruokakauppoihin, ravintoloihin, sairaaloihin, virastoihin ja harrastustiloihin.

Avustajakoira käyttää aina työssään liiviä, valjaita tai reppua, jossa on avustajakoiratunnus. Kun koira on työasussaan, ulkopuoliset henkilöt tai eläimet sitä eivät saa lähestyä sitä. Avustajakoiraa haetaan Invalidiliitosta. 

Lisää tietoa avustajakoirasta löytyy täältä.

avustajakoiramerkki