Suomen maajoukkue voitti junior handlereiden Pohjoismaiden mestaruuden jo toisen kerran peräkkäin viime viikonloppuna Tukholmassa.

Nuoret sijoittuivat myös hyvin yksilötasolla: Suomen Sabrina Snelmann voitti ja Sanni Pulli sai hopeaa.
Junior handler -kilpailun arvosteli Javier Gonzalez Mendikote Kroatiasta.

Joukkueeseen kuului Pullin ja Snellmanin lisäksi Laura Lintenhofer ja Nella Nemlander. Joukkueen johtajana toimi Laura Lehdistö Suomen Kennelliitosta ja varajohtajana Tytti Lintenhofer.

- Kisaviikonloppu oli mahtava. Meillä oli todella hieno joukkue, jonka yhteishenkeä oli ilo katsoa, kertoo joukkueen johtaja Lehdistö.

Hän sanoo, että jo kisaa edeltävällä illallisella Kennelliitto sai paljon kiitosta siitä, miten arvostettu laji on Suomessa.

Lehdistön mukaan kroatialainen tuomari Javier Gonzalez Mendikote oli hyvin asiantunteva ja ammattitaitoinen.

- Tuomari vaihdatti koiria todella moneen kertaan jo ihan ensimmäiseltä kierrokselta saakka aivan viime metreille ja tästä tykättiin erityisesti. Jokainen pääsi tekemään töitä ihan tosissaan. Tässä kilpailussahan kaikki kisaavat lainakoirilla koko kisan eli kellään ei ollut omaa koiraa mukana.

Suomen joukkue pääsi ainoana kokonaisena joukkueena kymmenen parhaan joukkoon. Lopulta pokattiin joukkueena kulta, sekä yksilö kulta ja hopea.

- Kisan jälkeen tuomari kehui koko Suomen joukkuetta, joka alusta asti oli tehnyt häneen suuren vaikutuksen kauniilla koirien käsittelyllä ja esittämistaidoilla.