Det finska junior handling-landslaget vann Nordiska Mästerskapet förra helgen i Stockholm, redan för andra året i rad.

Ungdomarna tog fina placeringar även i den individuella tävlingen: Finlands Sabrina Snellman vann guldmedaljen och Sanni Pulli tog silver.
Junior handling-tävlingen bedömdes av Javier Gonzalez Mendikote från Kroatien.

Utöver Pulli och Snellman bestod laget av Laura Lintenhofer och Nella Nemlander. Lagledare var Laura Lehdistö från Finska Kennelklubben, reservlagledare var Tytti Lintenhofer.

- Tävlingshelgen var fantastisk. Vi hade ett väldigt fint lag vars gruppanda var ett nöje att bevittna, berättar lagledaren Lehdistö.

Lehdistö berättar att redan under middagen som hölls före tävlingen fick Finska Kennelklubben beröm för hur uppskattad grenen är i Finland.

Enligt Lehdistö var den kroatiska domaren Javier Gonzalez Mendikote väldigt sakkunnig och proffsig.

- Domaren bytte hundarna många gånger, redan från den första omgången fram till slutrakan, detta gillade vi särskilt mycket. Alla tävlande fick jobba på för fullt. I denna tävling deltar ju alla med lånade hundar, ingen har alltså med sig en egen hund att tävla med.

Det finska laget var det enda vars alla lagmedlemmar placerade sig bland de tio bästa. Till sist tog laget guld i lagtävlingen samt guld och silver i den individuella tävlingen.

- Domaren berömde hela det finska laget efter tävlingen. Laget hade gjort ett stort intryck på honom redan från början, med vacker hantering av och skickligheten att visa hund.