Viime viikonloppuna 14-15. joulukuuta kilpailtiin koiratanssin Pohjoismaiden mestaruuksista Tukholmassa. Sunnuntain yksilömestaruuksissa Suomen Sanna Lipponen ja hänen bordercolliensa Saunajaakon Blitzen (Rin) voitti HTM:ssä kultaa ja on tuore Heelwork To Music Pohjoismaiden mestari. HTM on seuraamista musiikin tahdissa. Hopeasijalle sijoittui Emmy Marie Simonsen Tanskasta ja pronssille Anna Larsson Ruotsista. 

Freestylen Pohjoismaiden mestaruus meni tänä vuonna Ruotsiin, Jonna Smedbergille ja hänen bordercollielleen Zoyalle. Myös hopea meni Ruotsiin, eli Nina Roegnerille. Pisteiden yhteenlaskussa tapahtui virhe, joten palkintojenjaossa pronssimitali jaettiin myös Ruotsin Elisabet Browaldhille, mutta kun pisteet jälkikäteen tarkistettiin, saatiin pronssimitali Suomeen, eli Nadja Böckermanille sekä bordercollielleen Cabaroo Magma Flow (Flow), jotka sijoittuivat hienosti kolmanneksi.

Lauantaina kilpailtiin joukkuemestaruuksista ja Suomen joukkue sijoittui upeasti Freestylessä hopeasijalle ja HTM:ssä pronssille. Kaikilla pohjoismailla oli täydet joukkueet Freestylessä. Heelwork to Musicissa oli täydet joukkueet Suomesta, Ruotsista ja Tanskasta.

Koiratanssikilpailuissa ohjaaja ja koira suorittavat tuomarin arvosteleman ohjelmakokonaisuuden musiikin tahdissa. Ohjelman tulee huomioida koiran erityisominaisuudet ja ilmentää koirakon positiivista yhteistyötä.

KoiratanssinPM2019

Suomen koiratanssin edustusjoukkue 2019 PM-kisoissa. Henkilöt vasemmalta oikealle: Terhi Perkiö ja Pyry, Tiina Paavola, Sindy ja Sani (edessä istuen) Tiinan takana Katri Lehmonen ja Simba, keskellä Nadja Böckerman ja Flow, Sanna Lipponen ja Rin, Sini Eriksson ja Zelda sekä Marjaana Lohivirta ja Rinkeli.