Maa- ja metsätalousministeriö on kutsunut luolakoirien taipumuskokeisiin liittyvät sidosryhmät yhteiseen etäpalaveriin 29. huhtikuuta.

Etätapaamisessa on tarkoitus keskustella mahdollisuuksista luopua elävien kettujen käytöstä luolakoirien taipumuskokeissa ja selvittää tarvittavia jatkotoimia. 

Palaveriin on kutsuttu edustajat Suomen Kennelliitosta ja niistä rotujärjestöistä, joiden roduilla on oikeudet luolakoirien taipumuskokeisiin, Suomen Riistakeskuksesta, SEY Suomen eläinsuojelusta, Eläinten hyvinvointikeskuksesta, Seura- ja harrastuseläinten hyvinvoinnin neuvottelukunnasta ja Ruokavirastosta. Maa- ja metsätalousministeriöstä on mukana tapaamisessa useita  edustajia. 

Suomen Kennelliittoa kokouksessa edustavat hallituksen puheenjohtaja Esa Kukkonen, hallituksen jäsen, koe- ja kilpailutoimikunnan puheenjohtaja Risto Ylitalo ja toimikunnan esittelijä Hannu Liedes.

- On hyvä, että eri tahot pääsevät keskustelemaan yhdessä luolakoirien taipumuskokeista ja niiden tulevaisuudesta. Kerromme etätapaamisessa luolakoirien taipumuskoetoiminnan nykytilasta ja toiminnan laajuudesta. Lisäksi raportoimme kokemuksia mekaanisen ketun käytöstä Tanskassa, jossa Kennelliiton delegaatio vieraili helmikuussa tutustumassa luolakoirien koulutus- ja testaustoimintaan, kertoo Risto Ylitalo. 

Tarkempaa tietoa mekaanisen ketun käytöstä luolakoirien koulutuksessa ja testauksessa Tanskassa saa Kennelliiton 8.3.2024 julkaistusta tiedotteesta.

 

Lisätiedot:

Risto Ylitalo
Koe- ja kilpailutoimikunnan puheenjohtaja
risto.ylitalo@kennelliitto.fi
puh. 050 400 0492