Kennelliiton hallitus päätti kokouksessaan 20.8.2020 perua kaikki tapahtumansa tältä syksyltä. Tämän vuoden Voittaja-näyttelyt ja Koiramessut siirtyvät ensi vuoden maaliskuulle.

Kaikki Kennelliiton itse järjestämät tapahtumat, mukaan lukien kansainväliset arvo-ottelut (MM- ja EM-kilpailut) sekä pohjoismaiset maaottelut ja mestaruuskilpailut, on peruttu vuoden 2020 loppuun asti. Kennelliitto ei lähetä edustusjoukkueita kansanvälisiin arvo-otteluihin ja -kilpailuihin (MM- ja EM-kilpailut) eikä pohjoismaisiin maaotteluihin tai mestaruuskilpailuihin.

Päätös tapahtumien perumisesta ei koske Kennelliiton jäsenyhdistyksiä. Kennelpiirit, rotujärjestöt sekä muut jäsenyhdistykset päättävät itse, järjestävätkö ne omia tapahtumia. Jäsenyhdistykset voivat järjestää omia kokeita, kilpailuja, testejä ja näyttelyitä, kuten esimerkiksi SM-kilpailuja, rotumestaruusotteluita, piirinmestaruuskipailuja, erikoisnäyttelyitä ja muita vastaavia tapahtumia kuten suomenajokoirien Kilpa-ottelu, suomenpystykorvien Haukku-ottelu ja karjalankarhukoirien Hirvenhaukut-ottelu. 

Viranomaisten antamia karanteenisuosituksia on noudatettava

Kennelliitto noudattaa toiminnassaan Suomen hallituksen, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen, sosiaali- ja terveysministeriön, opetus- ja kulttuuriministeriön sekä aluehallintovirastojen linjauksia ja ohjeistaa myös jäsenyhdistyksiään toimimaan näin.

Ulkomaalaisen ja ulkomailta saapuvan suomalaisen on noudatettava Kennelliiton alaisissa kokeissa, kilpailuissa ja testeissä viranomaisten antamia karanteenisuosituksia ja -määräyksiä ennen kokeisiin osallistumista.

Tuomarit ja toimihenkilöt voivat halutessaan peruuttaa toimimisen tapahtumissa ilman seuraamuksia 31.3.2021 saakka. Mahdollisista jo syntyneistä kustannuksista tulee sopia tapahtuman järjestäjän kanssa.

Koiramessut järjestetään maaliskuussa 2021

Tämän vuoden Koiramessut ja Voittaja-näyttelyt siirretään järjestettäviksi 6.-7.3.2021. Samalle viikonlopulle jo myönnetyille näyttelyille annetaan mahdollisuus siirtää näyttelynsä toiseen ajankohtaan tai pitää se samanaikaisesti. Näyttelyiden siirroista päättää näyttely- ja ulkomuototuomaritoimikunta.

Sisänäyttelykaudella 1.10.2020-30.4.2021 järjestettävissä näyttelyissä voidaan rajoittaa näyttelyn päiväkohtaista koiramäärää, jotta näyttely voidaan järjestää viranomaismääräysten mukaisesti.

Näyttelynjärjestäjät voivat halutessaan siirtää tai perua 1.1.-31.3.2021 järjestettävän näyttelyn viimeistään kaksi kuukautta ennen näyttelyn järjestämisajankohtaa. Siirretty näyttely on järjestettävä viimeistään 31.5.2021. Ulkonäyttelykausi alkaa ensi vuonna poikkeuksellisesti jo 1.4.

Kennelpiirien järjestämien kurssien anomisaikoja lyhennetään

Kennelpiireissä järjestettävien kurssien anomisaikoja lyhennetään vuoden 2020 osalta neljästä kuukaudesta yhteen kuukauteen. Poikkeuksellisesti näitä kursseja ei tarvitse ilmoittaa Koiramme-lehdessä.

 

Lisätiedot:

Kennelliiton hallituksen puheenjohtaja
Harri Lehkonen
harri.lehkonen@kennelliitto.fi
puh. 050 329 2188

Näyttely- ja ulkomuototuomaritoimikunnan puheenjohtaja
Kimmo Mustonen
kimmo.mustonen@kennelliitto.fi
puh. 0400 914 423

Koe- ja kilpailutoimikunnan puheenjohtaja
Esa Kukkonen
esa.kukkonen@kennelliitto.fi
puh. 044 364 2271


Tiedotetta on täsmennetty 21.8.2020 kello 14.50 Kennelliiton omien ja jäsenyhdistysten järjestämien tapahtumien osalta.