Koiramessut järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 18.-19. joulukuuta. Viikonlopun aikana tapahtumassa nähdään yli 14 500 koiraa yli 300 eri rodusta. Koiramessuilla pääsee tutustumaan koiraharrastuksiin ja erilaisiin rotuihin.

Messukeskuksessa järjestetään pohjoismainen Helsinki Winner 2021 -näyttely lauantaina 18.12. ja kansainvälinen Voittaja 2021 -näyttely sunnuntaina 19.12.

Lisäksi lauantaina 18.12. järjestetään Helsinki Puppy Show -pentunäyttely ja sunnuntaina 19.12. Voittaja Puppy Show -pentunäyttely.

Lauantain pohjoismainen NORD-näyttely Helsinki Winner 2021 tuo Messukeskukseen 6396 koiraa. Samana päivänä järjestetään myös epävirallinen pentunäyttely Helsinki Puppy Show, johon osallistuu 850 pentua.

Sunnuntain kansainvälinen Voittaja 2021 -näyttely kerää halleihin 6511 koiraa. Voittaja Puppy Show -pentunäyttelyyn osallistuu 850 pentua. Molempien pentunäyttelyiden koiramäärä on rajoitettu 850 koiraan.

Luettelo suoraan puhelimeen

Viikonlopun näyttelyissä on käytössä sähköinen näyttelyluettelo. Näyttelyluetteloa varten tarvittava mobiilisovellus on ladattavissa Android-laitteille Google Play -kaupasta ja iOSille App Storesta nimellä Showlink-mobiili. Sovellus itsessään on maksuton. Sähköisen luettelon näyttelykohtainen hinta on 2,99€. Luettelon voi ostaa ennen näyttelyä. Sähköisen luettelon koiratiedot julkaistaan näyttelypäivän aamuna klo 6.

Viikonlopun näyttelyissä ei ole käytössä paperisia näyttelyluetteloita.

Tietoa koiran hankinnan tueksi

Viikonlopun aikana Koiramessuilla on mahdollisuus nähdä erilaisia koirarotuja. Moniin rotuihin pääsee tutustumaan rodun tuntevien ihmisten opastuksella Koiramessujen Rotutorilla.

Rotutorin yhteydessä on myös Kennelliiton Hau Life -osasto, josta saa neuvoja rodun valintaan, koiran hankintaan ja hyvään koiran pitoon. Hau life -lavalla kuullaan rotuesittelyjä ja tietoiskuja.

Vinkkejä harrastuksiin ja koiran aktivointiin

Koiramessujen tapahtumakehässä voi seurata erilaisia harrastusesityksiä, kuten agidancea, pallopaimennusta, noseworkia ja flyballia.

Tapahtumakehässä saa myös vinkkejä koiran aktivointiin. Ohjelmatiedot julkaistaan lähempänä tapahtumaa täällä.

Vuoden virkakoirat vuosilta 2020 ja 2021 palkitaan lauantaina Areenalla. Vuoden 2020 virkakoiriin voi tutustua tarkemmin täällä. Vuoden 2021 virkakoirat julkaistaan joulukuun puolella Kennelliiton verkkosivuilla.

Vuoden sankarikoirat vuosilta 2020 ja 2021 palkitaan Areenalla sunnuntaina. Vuoden 2020 sankarikoiriin voi tutustua täällä. Vuoden 2021 sankarikoiriin voi tutustua täällä.

Koiramessut ovat avoinna molempina messupäivinä kello 7-20. Pääsylippuja myydään tapahtuman aikana Messukeskuksen sisäänkäynneillä ja ennakkoon Messukeskuksen verkkokaupasta.

 

Koiramessuilla otetaan käyttöön koronapassi. Lue lisää täältä.

Kysymyksiä ja vastauksia koronapassin käytöstä Koiramessuilla löytyy täältä.