Koiramessut arrangeras i Messukeskus, Helsingfors 18–19 december. Fler än 14 500 hundar av över 300 olika raser är på plats under veckoslutet. På Koiramessut har du möjlighet att bekanta dig med olika hundsporter och hundraser.

På lördagen 18.12 arrangeras Helsinki Winner 2021, som är en Nordic Dog Show, och på söndagen 19.12 den finska vinnarutställningen Voittaja 2021, som är en internationell utställning.

Dessutom arrangeras valputställningen Helsinki Puppy Show på lördagen 18.12 och valputställningen Voittaja Puppy Show på söndagen 19.12.

Lördagens Helsinki Winner 2021 är en Nordic Dog Show som lockar 6 396 hundar till Messukeskus. Samma dag arrangeras också den inofficiella valputställningen Helsinki Puppy Show med 850 valpar som deltar.

Söndagens internationella Voittaja Winner 2021-utställning samlar 6 511 hundar till mässhallarna. I valputställningen Voittaja Puppy Show deltar 850 valpar. Maximiantalet hundar på båda valputställningar har begränsats till 850 hundar.

Katalogen direkt till mobilen

En digital utställningskatalog är tillgänglig för helgens utställningar. Mobilappen, som behövs för utställningskatalogen, kan laddas ner till Android-enheter från Google Play och till iOS-enheter från App Store och hittas i dessa butiker under namnet ”Showlink-mobiili”. Själva appen är avgiftsfri. Den digitala katalogen kostar 2,99 € per utställning och kan användas på finska, svenska eller engelska. Katalogen kan köpas före utställningen. Uppgifter i den digitala katalogen publiceras klockan 6 på utställningsmorgonen.

Inga utställningskataloger i papper är tillgängliga för helgens utställningar.

Information för dig som vill skaffa hund

Under helgen finns möjlighet att se många olika hundraser på Koiramessut. På Rastorget kan besökarna även lära sig mera av olika raser i handledning av människor som känner rasen väl.

Vid Rastorget hittar du också Kennelklubbens Hau life-monter där du får tips och råd om att välja ras, att skaffa hund och om god hundhållning. Vid Hau life-scenen har publiken möjlighet att lyssna på raspresentationer och infosnuttar.

Tips på hundsporter och för aktivering av hund

Vid aktivitetsringen på Koiramessut kan du följa med presentationer om olika hundsporter så som AgiDance, bollvallning, nosework och flyball.

I aktivitetsringen får du även tips för aktivering av din hund. Detaljerade uppgifter om programmet publiceras närmare evenemanget här (på finska).

Årets tjänstehundar för år 2020 och 2021 premieras på lördagen på Arenan. Mera information om Årets tjänstehundar 2020 finns här (på finska). Årets tjänstehundar 2021 publiceras i slutet av december på Kennelklubbens webbplats.

Hjältehundar från åren 2020 och 2021 premieras på söndagen på Arenan. Mera information om hjältehundar 2020 finns här (på finska). Mera information om hjältehundar 2021 finns här (på finska).

Den finska hundmässan Koiramessut är öppen på lördag och söndag klockan 7–20. Inträdesbiljetter säljs under evenemanget vid ingångarna till Messukeskus och i förväg i Messukeskus webbutik.

 

Coronapass i bruk på Koiramessut, läs mera här.

Frågor och svar om användningen av Coronapass på Koiramessut finns här.