Kennelliiton kevätvaltuuston seminaarissa 27. toukokuuta käsiteltiin koiratoiminnan etiikkaa. Seminaarin etiikkaosion tallenne on nyt katsottavissa verkossa 6. heinäkuuta saakka.

Valtuustoseminaarin ensimmäisen luennon aiheena oli Hyvinvointi ja etiikka koiratoiminnassa. Aiheesta luennoi eläintenkouluttaja (AT), eläinkäyttäytymistieteilijä, luonnontieteiden kandidaatti Heta Rautiainen. Heta Rautiainen on hevosiin ja koiriin erikoistunut eläintenkouluttaja (AT). Puheenvuorossaan hän avasi tieteen näkökulmia hyvinvointiin sekä hyvinvoinnin ja etiikan yhteyttä. 

Luennon jälkeen Kennelliiton jalostustieteellisen toimikunnan puheenjohtaja Kirsi Sainio kertoi Kennelliiton uudesta Koirien hyvinvointityöryhmästä. Työryhmästä saa lisää tietoa myös 21. kesäkuuta julkaistusta tiedotteesta, jolla haetaan jäseniä tänä syksynä työnsä aloittavaan työryhmään.

Suomen Ratsastajainliiton hallituksen ja hevosen hyvinvointityöryhmän jäsen Salla Varenti  videotervehdyksellä. Salla Varenti toimii Aulangon ratsastuskoulun ratsastuskouluyrittäjänä ja ratsuttajana. Hän on ratsastuksenopettaja (eat), hevosten valmentaja (at) ja agrologi (YAMK). Suomen Ratsastajainliiton Hevosen hyvinvointityöryhmän tavoitteena on edistää hevosen hyvinvointia tutkimustietoon perustuen kaikessa liiton toiminnassa ja lisätä ihmisten tietoisuutta hevosen hyvinvointiin liittyvistä tekijöistä. Videotervehdyksessään Varenti kertoi siitä, miksi hevosen hyvinvointityöryhmä perustettiin, millaista osaamista ja kokemusta haluttiin mukaan sekä siitä, mitkä Suomen Ratsastajainliiton hevosen hyvinvointityöryhmän tavoitteet ovat hevosten hyvinvoinnin kehittämiselle ratsastusurheilun ja -harrastuksen parissa.

Valtuustoseminaarin ohjelman päätti Kennelliiton hallituksen puheenjohtaja Esa Kukkosen puheenvuoro Kennelliitto, koiraharrastus ja eettinen toiminta.

Valtuustoseminaarin videotallenteen pääset katsomaan rekisteröitymällä tämän linkin kautta.

 

Lisätietoja rekisteröitymisestä

koulutus@kennelliitto.fi