Keeshond Eerondaali Braveheart oli Helsinki Winner 2018 -näyttelyn paras koira. Koiran on kasvattanut Petri Turunen ja sen omistaa Taru Hankela. Näyttelyn parhaan koiran valitsi Renée Sporre-Willes Ruotsista. Näyttelyyn osallistui 6250 koiraa ja Helsinki Winner Puppy Show -näyttelyyn 1011 koiraa. Helsinki Winner järjestettiin nyt ensimmäistä kertaa NORD-näyttelynä.

Päivän paras veteraani oli suomenlapinkoira Peikkovuoren Vahca, jonka omistavat Jaana Miettinen ja Taina Friman. Päivän parhaan veteraanin tuomaroi Svend Løvendkjær Tanskasta. Paras kasvattajaryhmä oli Taina ja Ari Frimanin Peikkovuoren suomenlapinkoirat, tuomarina Paavo Mattila.

Helsinki Puppy Show’n paras pentu oli lakelandinterrieri Ars Viva Tramontana, omistajanaan Olga Aleksashina Venäjältä. Päivän parhaan pennun sijoitti Päivi Eerola. Pentunäyttelyn paras kasvattajaryhmä oli Tuulia Alopaeuksen Merrick-siperianhuskyt, tuomarina Olli Kokkonen.

Helsinki Winner 2018 -näyttelyn loppukilpailun tulokset ja Helsinki Puppy Show’n tulokset löytyvät Showlinkin tulospalvelusta.

Päivän näyttelyissä oli edustettuina 323 eri koirarotua. Eniten koiria oli ilmoitettu suomenlapinkoirien (95), whippettien (93), labradorinnoutajien (85), kultaistennoutajien (80) ja kääpiöpinserien (76) kehiin.

Näyttelyissä oli mukana koiria 20 eri maasta. Eniten osanottajia oli Ruotsista (260), Venäjältä (200) ja Virosta (100). Kaukaisimmat osallistujat tulivat Australiasta, Hong Kongista ja USA:sta.

Ennen näyttelyn loppukilpailuiden alkua jaettiin Lauri Vuolasvirta -palkinnot yhteensä 51 kasvattajalle. Palkinto myönnetään ansiokkaasta kasvatustyöstä.

Näyttelypäivänä kilpailtiin myös vuoden viimeinen junior handler -Suomenmestaruusosakilpailu tuomarinaan Pernilla Lindström Ruotsista. Sunnuntain SM-finaaliin jatkaa 10-13-vuotiaiden sarjan voittaja Linnea Pietarila.


Helsinki Winner 2018 -näyttelyn parhaana palkittiin Keeshond Eerondaali Braveheart. Best in show -palkintoa luovuttamassa olivat Voittaja-näyttelyiden näyttelytoimikunnan puheenjohtaja Kari Järvinen, Kennelliiton kunniajäsen Säde Hohteri, viitosryhmän arvostellut Jussi Liimatainen, Kennelliiton hallituksen puheenjohtaja Harri Lehkonen, Agria Eläinvakuutuksen maajohtaja Anna Linder, Royal Canin Oy:n Sales and Marketing Director PRO Nordics Nina Cohn


Paras kasvattajaryhmä Helsinki Winner 2018 -näyttelyssä oli Taina ja Ari Frimanin Peikkovuoren suomenlapinkoirat, tuomarina Paavo Mattila. Kuva: Jukka Pätynen


Päivän paras pentu lakelandinterrieri Ars Viva Tramontana ja omistajansa Olga Aleksashina ja tuomari Päivi Eerola. Kuva DogXpress / Anu Holopainen


Vuolasvirta-palkinnot jaettiin lauantaina ansiokkaasta kasvatustyöstä 51 kasvattajalle. Kuva: Jukka Pätynen


Junior handler -Suomenmestaruusosakilpailun voittajat Linnea Pietarila ja Jenna Jalava sekä tuomari Pernilla Lindström (SE) Eläinvakuutuksen myyntipäällikön Jan Warosen kanssa. Kuva: DogXpress / Heidi Örling

Voit olla kiinnostunut myös näistä

Bordercollie koiratanssimassa
Koiratanssin Pohjoismaiden mestaruudet ratkotaan joulukuussa Koiramessuilla Lue lisää
akitat koiramessuilla
Koiramessut tuovat Messukeskukseen lähes 15 000 koiraa Lue lisää