Keskiviikkona 6.4. Omakoira-palveluun tehtiin päivitys, jonka myötä Omakoira-palveluun tuli uusia ominaisuuksia kasvattajille. Jatkossa kasvattaja voi itse ilmoittaa myymiensä pentujen omistajatiedot. Omistajatietoja pääsee lisäämään sellaisiin pentueilmoituksiin, joissa pentujen syntymästä on kulunut korkeintaan kuusi kuukautta. Lisäksi päivityksen myötä kauppakirjojen ja sijoitussopimusten täyttäminen helpottuu, koska ne muodostuvat järjestelmässä osittain esitäytettyinä. 

Pentujen omistajatiedot ajan tasalle

Tähän asti pennunostajan on täytynyt tehdä omistajailmoitus itsenäisesti sen jälkeen, kun pentu on haettu kotiin. Osa pennunostajista kuitenkin unohtaa tehdä tämän kasvattajan ohjeistuksista huolimatta. Kovasti odotettu uusi perheenjäsen kun on saattanut viedä omistajien huomion vähemmän tärkeiltä tuntuvilta paperiasioilta.

Päivityksellä on pyritty auttamaan tätä asiaa. Nyt kasvattajat pääsevät halutessaan lisäämään kullekin pennulle omistajatiedot itse. Tämän jälkeen pennunostajan ei tarvitse tehdä muuta, kun käydä hyväksymässä lisäys Omakoira-palvelussa.

Kasvattaja pääsee lisäämään pennuille omistajatietoja klikkaamalla ”Pentueilmoitus”-sivun listauksesta kyseisen pentueen kohdalla näkyvää ”Omistajat”-linkkiä. Linkki tulee näkyville vasta kun kasvattaja on laittanut pentueilmoitukseen ruksin kohtaan ”Pentueilmoitus on valmis käsiteltäväksi Kennelliitossa". 

Kun kasvattaja on täyttänyt pennun omistajatiedot, pennunostajalle lähtee automaattisesti sähköposti, josta tämä pääsee hyväksymään omistajailmoituksen.

omistajatiedot

 

Esitäytetty kauppakirja ja sijoitussopimus löytyy kunkin pennun kohdalta

Omistajatietojen lisäämiskohdan yhteydestä löytyy kauppakirja ja sijoitussopimus kunkin pennun kohdalta. Näinhin sopimuksiin on tallentunut automaattisesti sekä kyseisen pennun että kasvattajan tiedot. Jos pentu sijoitetaan, omistajatietoja ei täytetä kenttään kyseisen pennun kohdalle, koska kasvattaja pysyy sijoituksen ajan pennun omistajana. Jos pentu myydään, omistajatiedot täytetään kenttiin ja käytetään esitäytettyä kauppakirjaa.

Sekä esitäytettyyn kauppakirjaan että sijoitussopimukseen on helppo täydentää tietoja, minkä jälkeen dokumentit voidaan tulostaa  järjestelmästä.