Kilpailun tarkoituksena on kannustaa nuoria harrastamaan koirien palveluskoiralajeja sekä osallistumaan palveluskoirakokeisiin ja antaa heille mahdollisuus kokoontua yhteisen harrastuksen ympärille.

Nuorten ohjaajien suomenmestaruuskilpailu käydään kahdessa eri ikäluokassa, 10–13 ja 14–18 -vuotiaat. Kilpailu käydään virallisten palveluskoirakokeiden jälki- ja hakukokeen alokasluokan säännöillä ja ohjeilla, pois lukien tottelevaisuusosuuden hyppynouto ja vinoesteen ylitys. Tasamaan noudossa käytetään ohjaajan omaa, tuomarin hyväksymää noutokapulaa. Seuraamisosiossa ei ammuta. Suoritukset pisteytetään kertoimilla sen mukaan, missä luokassa koira on kilpaillut virallisissa palveluskoirakokeissa. Kilpailuun saa osallistua myös toisen henkilön omistamalla koiralla. Kilpailuun saavat osallistua kaiken rotuiset koirat. Myös monirotuinen koira, jolla on FIX-numero, saa osallistua.

Kilpailuluokat:

- 10–13 -vuotiaat jälkikoe
- 10–13 -vuotiaat hakukoe
- 14–18 -vuotiaat jälkikoe

- 14–18-vuotiaat hakukoe

Palkinnoille sijoittuakseen koirakon tulee saada kokeesta vähintään virallisten kilpailusääntöjen mukainen hyväksytty tulos (vähintään 3-tulos). Jokaisesta luokasta palkitaan kolme parasta ja luokan voittaja on luokkansa Suomenmestari.

Nuorten PK SM-kilpailujen järjestäjinä toimivat Lohtajan Palveluskoiraharrastajat ja Kannuksen koiruudet. Kilpailun tuomareina on Veijo Kinnunen sekä Jenni Palola. Kilpailuun voi ilmoittautua sähköpostitse osoitteeseen petramiinalauri@gmail.com viimeistään 18.9.2021 mennessä. Ilmoittautumismaksu on 20 €.