Omakoira-mobiilisovellus sai päivityksen vuoden 2022 alussa. Uuden päivityksen myötä voit jatkossa muun muassa valita sovelluksen käyttökieleksi myös ruotsin. Uusi versio 1.6.2 on ladattavissa Applen AppStoresta, Googlen Play-kaupasta sekä Huawei AppGallery-sovelluskaupasta.

Omakoira-mobiilisovellus nyt myös ruotsinkielisenä

Omakoira-mobiilisovellusta voi käyttää nyt myös ruotsiksi, kuten nettiselaimella toimivaa Omakoira-palvelua. Sovelluksen käyttökielen voit vaihtaa sovelluksen ”Profiili” -valikossa muokkaamalla omia tietoja kohdassa ”Kieli”. Voit vaihtaa kielen myös Omakoira-palvelussa ”Omat tiedot” -välilehdellä.

Omakoira-sovelluksen valikko ruotsiksi

Koiran ”Toiminnot” -valikkoa uudistettu

Koiran tiedoissa olevaa ”Toiminnot” -valikkoa on selkeytetty ja koiran kuvaan liittyvät toiminnot on siirretty ”Kuva” -painikkeen alle.

Koiran tiedoissa olevan ”Toiminnot” -valikon kautta voit

  • Tilata tutkimuslähetteitä
  • Tehdä ja tarkastella valionarvohakemuksia
  • Merkitä koirasi kadonneeksi sekä päivittää tehtyä katoamisilmoitusta
  • Merkitä koirasi kuolleeksi
  • Avata koirasi tiedot KoiraNet Jalostustietojärjestelmässä
Omakoira-mobiilisovelluksen koiran toiminnot ja kuva

Valionarvohakemuksen voi tehdä sähköisesti Omakoira-palvelun lisäksi nyt myös Omakoira-mobiilisovelluksessa

Valionarvohakemuksen voi tehdä omistuksessa olevalle koirallesi sovelluksessa koiran tiedoissa ”Toiminnot” -valikon kautta. Näet valikossa myös tekemäsi valionarvohakemukset sekä myönnetyt valionarvotittelit.

Omakoira-mobiilisovelluksen valioarvohakemus

Tuomari- ja toimitsijakortit

Mobiilisovelluksesta löytyy sähköisenä Kennelliiton viralliset tuomari- ja toimitsijakortit, joilla voi todentaa pätevyyden. Voimassa olevan mobiilikortin etupuolella on pätevyyden alkamis- tai voimassaolopäivämäärät sekä pyörivä Kennelliiton logo, jota käytetään todistamaan, että pätevyys on voimassa. Mobiilikortteihin on lisätty junior handler -tuomarikortti sekä agilityn koetoimitsijakortti

Terveystutkimuslähetteet ovat pakollisia vuoden 2022 alusta

Kaikki koirien terveystutkimukset vaativat vuoden 2022 alusta ennakkolähetteen. Lue lisää aiheesta Kennelliiton verkkosivuilta.

Omakoira-mobiilisovelluksen terveystutkimuslähetteet

 

Sovelluksen päivittämisen jälkeen sinun tulee kirjautua sovellukseen uudestaan jäsennumerolla ja Omakoira-palvelun salasanalla. Käyttäjätunnuksena toimivan jäsennumeron löydät Koiramme -lehden takakannesta, jäsenmaksulaskusta tai sähköpostitse pyytämällä osoitteesta jasenasiat@kennelliitto.fi. Jos olet unohtanut salasanasi, pääset tilaamaan uuden salasanan täältä.

Omakoira-mobiilisovellus on palvelu Kennelliiton jäsenille. Lue lisää sovelluksesta täältä.

 

Omakoira-mobiilisovelluksen tekninen tuki ja neuvonta
omakoira@kennelliitto.fi