Suomalaiset koirat menestyivät hienosti Helsingissä 6.-7. kesäkuuta järjestetyissä maastojuoksun Euroopan mestaruuskilpailuissa. Samana viikonloppuna kilpailtiin myös tottelevaisuuskokeen Suomen mestaruuksista Tampereella.

Maastojuoksukilpailuun osallistui koiria 16 eri rodusta vinttikoira- ja pystykorvaryhmästä. Osallistujia oli yhteensä 520. Kilpailu käytiin Tuomarinkartanon Vinttikoirakeskuksessa Helsingissä.

Suomalaiskoirat menestyivät kilpailussa hienosti. Irlanninsusikoiranarttu Quick Dreams Can’s Let You Go voitti oman rotunsa.

Unkarinvinttikoirissa kolme ensimmäistä sijaa tulivat Suomeen sekä uroksissa että nartuissa. Nartuissa mestaruuden vei Primada Shine Like Full Moon ja uroksissa Primada Catch The Full Catch.

Afgaaninvinttikoirauroksissa Suomi sai kaksoisvoiton. Kullan vei Zabar ja hopean Kominek’s Rains of Castamere. Myös slougheissa kulta tuli Suomeen, kun Hakeem El Djebel De La Berondiere nappasi voiton.

Suomalainen ibizanpodenconarttu Rosenhill’s La-Perla vei rodun Euroopan mestaruuden ja cirneco dell’etnanarttu Marisla’s Alessandria oman rotunsa voiton.

Lisäksi Suomeen tuli useita hopea ja pronssisijoja.

Tokon Suomen mestaruudet jaettiin Tampereella

Tampereella tokon yksilökilpailun Suomen mestaruuden veivät Christa Enqvist-Pukkila ja bordercollie Tending Able Tiger. Hopealle sijoittuivat Hanna-Mari Ikonen ja bordercollie Borderness Just Tosi ja pronssille Jessica Svanljung ja bordercollie Tending Knight.

Joukkuekilpailussa Suomen mestaruuden nappasi T-Team Sport Dogs ry 2. Toiseksi tuli Hollolan tokotiimi ry ja kolmanneksi Tampereen Seudun Koirakerho ry 1.