Kennelliitto on valinnut seitsemänvuotiaan karjalankarhukoirarotuisen Kuohukorven Missin vuoden 2014 Eräkoiraksi. Palkinto jaettiin Erämessuilla Riihimäellä tänään torstaina 5. kesäkuuta. Karjalankarhukoira on yksi viidestä suomalaisesta rodusta.

Seitsemänvuotias karjalankarhukoira Kuohukorven Missi on poikkeuksellinen metsästyskoira. Yhtä lahjakkaita syntyy ani harvoin. Narttu on voittanut hirvenhaukkukokeissa jokseenkin kaiken mahdollisen. Missi on kolminkertainen karjalankarhukoirien Suomen mestari vuosilta 2010, 2012 ja 2013. Tulevana syksynä kenties jo nelinkertainen, sillä mestari pääsee aina itseoikeutettuna mukaan puolustamaan titteliään seuraavan vuoden SM-kisaan.

Karhukoirien SM-kisat on järjestetty joka vuosi vuodesta 1957 lähtien ja historia tuntee toistaiseksi yhden nelinkertaisen mestarin, uros Pörrin jonka kulta-aika oli 40 vuotta sitten. Voittaminen SM-kisoissa on aina vaikeaa, sillä mukana on 14 maan parasta hirveä haukkuvaa karjalankarhukoiraa.

Missi on voittanut kahdesti myös karhukoiranarttujen oman mestaruuskisan. Se on Suomen, Ruotsin ja Norjan käyttövalio ja myös kansainvälinen käyttövalio. Hirvenhaukkukokeissa Missi on startannut Suomessa 46 kertaa ja ainutlaatuisesta varmuudesta kertovat 33 ykköstulosta. Pisin ykkösputki on ollut yhdeksän kokeen mittainen. Asiantuntijoille tämä kertoo paljon; Missi löytää hirvet lähes aina, mahdottomiltakin tuntuvissa olosuhteissa ja päällisin puolin hirvettömiltä vaikuttaneissa maastoissa. Narttu on muun muassa taittanut kokeissa jääkylmissä vesissä huomattavia satojen metrien uimamatkoja hirven perässä. Missi on myös suorittanut hyväksytysti karhunhaukun taipumuskokeen.

Näyttelyissä Missi on ollut nimensä veroinen, se on palkittu sertillä kansainvälisessä näyttelyssä. Missi on tervelonkkainen ja -silmäinen.

Kuohukorven Missillä on karjalankarhukoiraksi poikkeuksellisen alhainen sukusiitosprosentti. Huikaisevan kilpailu-uran välissä se on ehtinyt pyöräyttää kolme pentuetta. Jälkeläisissä on jo käyttövalioita, joten Missi on osoittanut kykynsä myös periyttäjänä. Missin on kasvattanut Aulis Aho Kokkolasta ja nartun omistaa Tommi Ruokosuo Kouvolasta.

Voit olla kiinnostunut myös näistä