Kennelliiton rekisterissä on yli 500 000 koiraa. Kaikkien Kennelliiton rekisteriin rekisteröityjen koirien tiedot löytyvät Kennelliiton jalostustietojärjestelmästä. Järjestelmä on kaikille avoimesti selailtavissa.

Jalostustietojärjestelmästä löydät sekä yksittäisten koirien tietoja että rotujen terveys- ja jalostustilastoja. Koiran omalla sivulla voit tarkastella sen sukutaulua, sukusiitosastetta, terveys-, näyttely- ja koetuloksia, jalostusindeksejä sekä sisarusten ja mahdollisten jälkeläisten tietoja. Jo edesmenneistä koirista näet kuolinpäivämäärän ja -syyn, jos koiran omistaja on antanut nämä tiedot käytettäväksi jalostustietojärjestelmässä.

Koiran tietoihin on hyvä lisätä tieto koiran kuolemasta. Koiran kuolinsyy on tärkeä tieto rodun jalostuksen kannalta niin kasvattajille kuin rotujärjestöillekin.

Tieto koiran kuolemasta ei päivity automaattisesti Kennelliiton järjestelmään. Koiran kuoleman ja kuolinsyyn voi ilmoittaa Kennelliittoon suoraan Omakoira-palvelussa, Omakoira-mobiilisovelluksessa tai vapaamuotoisena kirjallisena ilmoituksena.

Koiran kuoleman ilmoittaminen Omakoiran kautta

Koiran voi merkitä kuolleeksi Omakoira-palvelun kautta. Merkitseminen tapahtuu Omakoira-palvelun yläreunasta löytyvällä ”Koirat”-välilehdellä. Jos sinulla on useampi koira, valitse kuolleeksi ilmoitettava koira klikkaamalla koiran nimeä, jolloin koiran tiedot avautuvat oikealle. Valitse valikosta ”Merkitse kuolleeksi”. Koiran tietojen alle avautuu valikko, johon voit ilmoittaa koirasi kuolinajan ja -syyn sekä antaa muita mahdollisia lisätietoja asiasta. Tallenna tiedot täytettyäsi kentät.

Katso kuvalliset ohjeet täältä.

Koira poistuu tämän jälkeen koiralistastasi. Näet kuolleeksi merkityt koirasi valitsemalla laatikon ”näytä kuolleeksi merkityt koirat”.

Kennelliiton jäsenet voivat ilmoittaa koiran kuolemasta myös Omakoira-mobiilisovelluksessa. Kuolleeksi merkitseminen sovelluksessa tapahtuu koiran tiedoissa – avaa ”Koirat”- valikko ja omistuksessa oleva koira. Klikkaa ”Toiminnot” -valikkoa ja sieltä ”Merkitse kuolleeksi”.

Katso video-ohje täältä.

Vapaamuotoinen kirjallinen ilmoitus koiran kuolemasta

Jos et ole Kennelliiton jäsen, tai kuolinilmoitusta ei muuten ole mahdollista tehdä sähköisesti, voi sen tehdä myös vapaamuotoisena kirjallisena ilmoituksena. Ilmoituksessa tulee näkyä koiran nimi ja rekisterinumero, kuolinaika ja -syy sekä omistajan allekirjoitus. Ilmoituksen voi skannata tai valokuvata ja lähettää sähköpostin liitteenä osoitteeseen rekisterointi@kennelliitto.fi tai postitse osoitteeseen Suomen Kennellitto – Showlink Oy, PL 20, 79101 Leppävirta. Kuolinsyyn ilmoittamista varten koiran omistajatiedot tulee olla merkittynä Kennelliiton järjestelmissä.