Kennelliitto avaa nettisivuilleen ilmaisen pentuvälityksen maanantaina 15. lokakuuta. Kasvattajasitoumuksen allekirjoittaneet kasvattajat pääsevät ilmoittamaan myytävänä olevia pentuja pentuvälitykseen Omakoira-palvelun kautta jo 8. lokakuuta alkaen.

Kennelliiton pentuvälitys on Kennelliiton etusivulta linkin kautta avautuva palvelu. Pentuvälityksen sivuilla voi tarkastella rotuja, joissa on myytäviä pentuja. Lisäksi palvelusta selviää, kuinka monta pentua välityksessä on ja mikä on pennun hinta. Palvelussa on luovutusikäisiä, enintään puolen vuoden ikäisiä pentuja.

Kun kasvattaja ilmoittaa Omakoira-palvelussa pentuja välitykseen, hän voi kunkin rekisteröitävän pennun kohdalle merkitä, mikä niistä on välityksessä. Sivuilla näkyvät kasvattajan nimi ja postitoimipaikka. Kasvattajan kennelnimi toimii linkkinä pentuekohtaiseen listaukseen. Heti kun pennulle merkitään omistaja, se poistuu pentuvälityksen sivuilta.


Testinäkymä 15.10. avattavasta pentuvälityksestä.

Pentuekohtaisissa tiedoissa näytetään tiedot kasvattajasta, tietoja rodusta, perustiedot pentujen isästä ja emästä, tiedot pennuista sekä niiden sukutaulun 6 sukupolvea. Lisäksi palvelusta voi tarkastella pentujen isän ja emän terveystiedot, koetulokset sekä näyttelytulokset. Palvelu näyttää myös pentueen isän ja emän aiemmat pentueet.

Kasvattajalle palvelun käyttö on helppoa. Kirjauduttuaan Kennelliiton Omakoira-palveluun kasvattajan tarvitsee vain pentueen rekisteröinnin yhteydessä rastittaa kohta: Haluan liittää tämän pentueen Suomen Kennelliiton pentuvälitykseen. Kasvattaja saa pentujaan Kennelliiton pentuvälitykseen ainoastaan Omakoira-palvelun kautta.

Lisätietoja:
omakoira(at)kennelliitto.fi