Luentojen aiheina ovat koirien metsästyskäyttäytyminen ja metsästyskoiran ikäkaudet ja hyvinvointi.

Kennelliiton Nuoret ovat julkaisseet kaksi metsästyskoiriin liittyvää luentotallennetta. Luennoitsijana molemmissa tallenteissa on metsästyskoiraharrastaja Hannu Kyllönen. Ensimmäisen luennon aiheena on Koirien metsästyskäyttäytyminen. Luentotallenteella syvennytään metsästyskoirien maailmaan. Luennolla käydään läpi rotu- ja lajitietoutta, erilaisia metsästyskäyttäytymisen ketjuja sekä metsästyskoiran oppimiseen ja kouluttamiseen liittyviä asioita.

Toisen luennon aiheena on Metsästyskoiran ikäkaudet ja hyvinvointi. Luentotallenteella syvennytään metsästyskoiran eri ikäkausiin ja hyvinvoinnin eri osa-alueisiin.

Vaikka luennot ovat nuorille suunnattuja, sopivat ne kaikille metsästyskoirista kiinnostuneille. Luennot pääset katsomaan täältä.

Luennoitsija:

Hannu Kyllösellä on ollut metsästyskoiria - labradorinnoutajia, saksanseisojia ja jämtlanninpystykorvia - 1990-luvun puolivälistä. Niillä hän on harrastanut pääasiassa kyyhkyjen, vesilintujen, metsäkanalintujen ja hirven metsästystä. Lisäksi hän on osallistunut muihinkin metsästysmuotoihin niihin tarkoitetuilla metsästyskoirilla. Vuodesta 2008 Hannu on opiskellut omasta mielenkiinnostaan, tutkintoihin tähtäämättä, koiratietoa ja pohtinut sekä soveltanut sitä myös metsästyskoiriin.

Hannu Kyllönen
Metsästyskoiraharrastaja Hannu Kyllönen