Kennelliiton Hyvää elämää koiran kanssa -podcast antaa vinkkejä koiran hankkimiseen ja koiran omistamiseen. Jaksoissa keskustellaan koirista, niiden omistajista, koiran hankkimisesta ja niiden kanssa elämisestä. Podcastissa keskustelemassa ovat toimittaja Leena Seppinen ja oman alansa kovimmat asiantuntijat. Podcastit on tehty yhteistyössä A-lehtien Generon kanssa.

Podcastin kuudennessa jaksossa Leena Seppinen keskustelee kasvattaja Kaisa Metteri-Goldin kanssa koirien kasvattamisesta. Kasvattaja vastaa podcastissa kuuntelijoiden lähettämiin kysymyksiin. Miten koirien kasvattaja valitsee pentueelle sopivan uroksen? Miten valitset kodit pennuille? Mitkä ovat parhaat muistosi liittyen koirien kasvattamiseen? Muun muassa näihin kysymyksiin saat vastauksen podcastin kuudennessa jaksossa.

Koirien kasvatustyö on pitkäjänteistä työtä. Se vaatii aikaa, suunnittelua sekä omistautumista.

Alun perin en ajatellut, että alkaisin kasvattaa koiria. Mutta kiinnostus rotuun oli kova ja tässä sitä 25 vuoden jälkeen ollaan, kuvailee Metteri-Gold.

Kaisa Metteri-Gold haluaa kasvattaa terveitä koiria, joiden kanssa on kiva toimia arjessa.

Koiran luonne on todella suuressa roolissa jalostuksessa. Se vaikuttaa niin arjessa kuin harrastuksissa, kertoo Metteri-Gold.

Kasvattaja pitää huolen siitä, että jokainen pentu löytää sopivan kodin. Kasvattajan rooliin kuuluu olla kasvattien omistajien tukena läpi koiran koko elämän. Oman koiran kasvattajalta kannattaa aina kysyä neuvoja mieltä askarruttavissa asioissa.

Kuuntele podcastin kuudes jakso koiran kasvatustyöstä >

Hyvää elämää koiran kanssa -podcastien sarjassa julkaistaan kaikkiaan kahdeksan podcastia. Lisäksi julkaisemme kaksi podcastia yhteistyössä Lily Talks’in kanssa.

Kuuntele aikaisempia jaksoja >