Kennelliiton Hyvää elämää koiran kanssa -podcast antaa vinkkejä koiran hankkimiseen ja koiran omistamiseen. Jaksoissa keskustellaan koirista, niiden omistajista, koiran hankkimisesta ja niiden kanssa elämisestä. Podcastissa keskustelemassa ovat toimittaja Leena Seppinen ja oman alansa kovimmat asiantuntijat. Podcastit on tehty yhteistyössä A-lehtien Generon kanssa.

Podcastin kolmannessa jaksossa Leena Seppinen jututtaa eläintenkouluttaja Liisa Tikkaa koirien käytösongelmista. Jaksossa käydään läpi koirien yleisiä käytösongelmia ja niiden käsittelyä.

Onko koirallani käytösongelma?

Koiran käytösongelmalla tarkoitetaan koiran liioiteltua käyttäytymistä. Tietynlainen käyttäytyminen saattaa siis esiintyä niin voimakkaana, että koira ei kykene sitä lopettamaan.

- Esimerkiksi yksinolon pelko on sellainen, jota omistaja ei aina huomaa. Koira voi äänellä tyhjässä asunnossa ja olla peloissaan. Tilanteen kartoittamiseksi voi olla hyvä nauhoittaa koiran yksinoloa, Liisa vinkkaa.

Toinen yleinen ja melko näkyvä ongelma on remmirähinä. Koiraa voi pelottaa, kun se kohtaa toisen koiran lenkillä ja se aloittaa rähinän hihnassaan. Koira saattaa reagoida eri tavoilla eri koiriin tai paikkoihin. Rähinän taustalla voi olla esimerkiksi epävarmuutta, pelkoa tai reviirikäytöstä. Kuuntele podcastista Liisan vinkit siitä, mitä koiranomistaja voisi tässä tilanteessa tehdä.

Koirien käytösongelmista on hyvä puhua ääneen. Ongelman kanssa ei pidä jäädä yksin – apua kannattaa aina hakea, jotta arkielämä koiran kanssa olisi sujuvaa.

Hyvää elämää koiran kanssa -podcastien sarjassa julkaistaan kaikkiaan kahdeksan podcastia joka toinen viikko. Lisäksi julkaisemme kaksi podcastia yhteistyössä Lily Talks’in kanssa.

Kaikki julkaistut jaksot kuunneltavissa verkkosivuillamme >

Voit olla kiinnostunut myös näistä

Höyheneukon pentulaatikko
Terkkuja pentulaatikosta -kampanja kannustaa vastuulliseen koiranhankintaan Lue lisää