Elintarviketurvallisuusvirasto Evira ilmoittaa tiedotteessaan 22.9.2014, että metsästyskoirien ja viranomaisten palveluskoirien pakollisiin rabiesrokotuksiin tulee muutoksia rokotuksen voimassaoloajan osalta.

Rabiesrokotteen voimassaoloaika määräytyy jatkossa rokotteen valmistajan suosituksen mukaisesti. Suomessa käytössä olevat rabiesrokotteet ovat voimassa 3 vuotta yli vuoden ikäiselle koiralle annettuina. Ensimmäinen rokotus on annettava vähintään 21 vuorokautta ennen koiran käyttöä metsästyksessä tai viranomaisen palvelutehtävissä. Samat vaatimukset koskevat myös luolakoirametsästyksessä käytettäviä koiria.

Rokottavan eläinlääkärin on annettava koiran omistajalle tai haltijalle rokotustodistus, jossa on merkintä rokotuksen voimassaoloajasta. Eläimen omistajan tai haltijan tulee säilyttää rokotustodistus.

Muutos perustuu maa- ja metsätalousministeriön asetukseen raivotaudin vastustamisesta, joka tulee voimaan 22.9.2014. Asetuksen mukaisesti metsästykseen käytettävillä koirilla sekä viranomaisten palveluskoirilla on oltava voimassa oleva rabiesrokotus.

Lue lisää:
Maa- ja metsätalousministeriön asetus (724/2014) raivotaudin vastustamisesta
Evira: Koirien rokotteet ja rokotussuositukset

Kennelliiton rokotusmääräykset tullaan päivittämään vielä tämän vuoden puolella.

Lisätietoja Kennelliiton rokotusmääräyksistä:

Jalostustieteellisen toimikunnan sihteeri Päivi Rantasalo puh. (09) 8873 0229