Kennelliiton hallitus päätti viime vuonna, että Kennelliitto lähtee kokeilemaan vuoden 2021 alusta koeajalla erillisiä sertifikaatteja koiranäyttelyiden juniori- ja veteraaniluokissa. Tarvittava sääntömuutosesitys tuodaan Kennelliiton ylimääräiseen valtuuston kokoukseen 22.11.2020.

- Esityksen mukaan juniori- tai veteraanivalionarvon voi saada, jos saa kolme juniori- tai veteraanisertifikaattia kolmessa eri näyttelyssä kolmelta eri palkintotuomarilta, kertoo näyttely- ja ulkomuototuomaritoimikunnan puheenjohtaja Kimmo Mustonen.

Tanskassa juniori- ja veteraanisertifikaatit ovat jo käytössä ja Norjassa on valmisteltu niiden käyttöönottoa. Ruotsi ei ole toistaiseksi ottamassa käyttöön juniori- ja veteraanisertifikaatteja.

Juniorisertifikaatti on vaaleankeltainen
ja veteraanisertifikaatti vaaleanvihreä

Kennelliiton hallitus hyväksyi kokouksessaan 7.5.2020 ohjeet juniori- ja veteraanisertifikaattien jakamisesta. Voimassaolevia koiranäyttelysääntöjä täydentävien ohjeiden on tarkoitus tulla voimaan 1.1.2021.

Ohjeiden mukaan juniori- ja veteraaniluokissa voidaan jakaa juniori- tai veteraanisertifikaatti luokkansa parhaalle, siihen oikeutetulle SA:n arvoiselle koiralle, jolla ei ole Suomen juniori- tai Suomen veteraanimuotovalion arvoon oikeuttavia näyttelytuloksia. Varasertifikaatteja ei jaeta.

Juniori- ja veteraaniluokan koirat eivät kilpaile Suomen muotovalion arvoon oikeuttavasta sertifikaatista. Mahdolliset muiden maiden juniori- ja veteraanivalionarvot eivät vaikuta Suomen juniori- tai Suomen veteraanivalionarvon saavuttamiseen.

Kokeiluun liittyviä sääntöjä ja ohjeita on valmisteltu näyttely- ja ulkomuototuomaritoimikunnan työryhmässä, jossa ovat mukana Jussi Liimatainen, Kimmo Mustonen, Leila Kärkäs ja Pirjo Peltonen.
 


Lisätiedot:

Näyttely- ja ulkomuototuomaritoimikunnan
puheenjohtaja
Kimmo Mustonen
kimmo.mustonen@kennelliitto.fi
puh. 0400 914 423

Näyttely- ja ulkomuototuomaritoimikunnan
esittelijä-sihteeri
Paula Rekiranta
paula.rekiranta@kennelliitto.fi
puh. 09 8873 0219