Suomen Palveluskoiraliitto ja Saksanpaimenkoiraliitto käynnistävät yhdessä Kennelliiton kanssa huhtikuussa eettisen koulutuksen suojelukoiraharrastuksen maalimiehille ja tuomareille. Koulutus on pakollinen kaikille niille, jotka haluavat jatkossa harrastaa suojelukoiratoimintaa.

Viikonloppuna 10.-11.4.2021 järjestetään neljä samansisältöistä koulutustilaisuutta, joihin osallistuu yhteensä noin 200 henkilöä. Koulutuksissa käydään läpi koiranpidon ja koulutuksen etiikkaa sekä Saksanpaimenkoiraliiton ja Suomen Palveluskoiraliiton eettiset ohjeet, joihin kaikkien näiden liittojen suojelukoiraharrastustoimijoiden on sitouduttava allekirjoittamalla eettinen sitoumus.

Koulutukset alkavat molempina päivinä kello 9 ja kello 14. Luennoitsijoina eettisissä koulutuksissa ovat eläinten kohtelusta eläinsuojelulain näkökulmasta luennoiva ylitarkastaja Taina Mikkonen Ruokavirastosta, koirien käyttäytymisestä tutkitun tiedon pohjalta luennoiva eläinten käyttäytymistutkija, FT Katriina Tiira sekä koulutuksen etiikasta käytännössä luennoivat Saksanpaimenkoiraliiton IGP-tuomari Jari Kokkonen ja Suomen Palveluskoiraliiton koe- ja kilpailutoimikunnan puheenjohtaja Tero Oravasaari. Liittojen eettiset ohjeet ja eettiset sitoumukset esittelevät Suomen Palveluskoiraliiton eettisten ohjeiden työryhmän ja toko-työryhmän jäsen, avoimet koe- ja kilpailulajit -toimikunnan Piritta Pärssinen ja Saksanpaimenkoiraliiton hallituksen jäsen, näyttelytoimikunnan vetäjä Anu Salmi.

Koulutuksiin ilmoittaudutaan Kennelliiton Kongressi-järjestelmässä. Saksanpaimenkoiraliitto ja Suomen Palveluskoiraliitto tiedottavat tarkemmin koulutuksiin kutsuttaville koulutusten aikatauluista ja ilmoittautumisesta.

- Koulutukset ovat ensimmäinen askel koko suojelukoiraharrastuksen kulttuurin kehittämisessä, painottaa Kennelliiton hallituksen puheenjohtaja Harri Lehkonen.

Tavoitteena on ulottaa eettinen koulutus kaikkeen suojelukoiraharrastukseen, ja jatkossa lisätä eettistä koulutusta myös muussa koiraharrastuksessa. Asia on niin tärkeä, että sitä on pidettävä esillä jatkuvasti.

Saksanpaimenkoiraliitto ja Suomen Palveluskoiraliitto kehittävät yhdessä toimia, joilla varmistetaan, että kaikessa niiden alaisessa suojelukoiraharrastuksessa toimitaan eläinsuojelulain mukaisesti, koiraa kunnioittaen.

 

Koulutusten yhteistyökumppanit ovat Agria Eläinvakuutus ja Royal Canin Finland.

 

Kennelliiton hallituksen puheenjohtaja
Harri Lehkonen
harri.lehkonen@kennelliitto.fi
puh. 050 329 2188

Suomen Kennelliiton koe- ja kilpailutoimikunnan puheenjohtaja
Esa Kukkonen
esa.kukkonen@kennelliitto.fi
puh. 044 364 2271

Suomen Palveluskoiraliiton puheenjohtaja
Mika Laaksonen
mika.laaksonen@palveluskoiraliitto.fi 
puh. 050 306 0643

Saksanpaimenkoiraliiton puheenjohtaja
Sami Baggström
sami.baggstrom@spl.fi

Voit olla kiinnostunut myös näistä

Suojelukoulutus
Suojelukoiraharrastajille tulossa eettinen koulutus ja -sitoumus Lue lisää
Saksanpaimenkoirat
Kennelliitto ryhtyy toimiin koirien hyvinvoinnin turvaamiseksi kaikissa koiraharrastustapahtumissa Lue lisää
Saksanpaimenkoiran pentu
Kennelliitto keskeyttää toistaiseksi kaiken suojelukoirakoulutukseen ja -kokeisiin liittyvän toiminnan Lue lisää