Borderin lisäksi palkinnon saivat Suomen bordercolliet & australiankelpiet ry:n Border & kelpieuutiset sekä Kultainen Rengas – Golden Ring ry:n Golden Ring.

Kennelliiton valtuuston kevätkokouksessa palkittiin Koiramme-lehden rotujärjestölehtikilpailun voittajat. Borderin voittoa valinnan tehnyt raati perusteli seuraavasti:
”Borderi on todellinen helmi. Koko lehti on tarkoin suunniteltu ja mietitty alkaen pienemmästä, napakasta A5-koosta ja jämäköittävästä liimasidonnasta. Kansikuvat ovat loistavia ja kuvitus muutoinkin hienoa alkaen kuvien rajaamisesta, joka on usean rotujärjestölehden taiton heikko kohta. Borderissa taitto on siistiä ja kaunista kauttaaltaan. Jutut ovat napakan mittaisia ja selvästikin ajatuksen kanssa sekä kirjoitettuja että käsiteltyjä – esimerkkeinä jutut ”Pieni rohkea koira petotestissä”, ”Just just, vanheneminen ei kannata” ja juttusarja julkkisbordereista.”

Borderin päätoimittajana toimii Kirsi Lindroos ja suunnittelusta ja taitosta vastaa Joonas Jukka.

– Voitto tuntuu erittäin hienolta ja olen siitä niin tyytyväinen - jopa liikuttunut. Korona-aika ei ole ollut ihan helpointa aikaa lehden toimittamiseen, kun niin suuri osa sisällön muodostavista tapahtumista on peruuntunut. Olen kuitenkin tosi kiitollinen meidän lehtemme lukijoille, jotka ovat aktiivisesti kirjoittaneet juttuja, lähettäneet kuvia ja osallistuneet näin suurella panoksella lehden toimitustyöhön, sanoo Borderin päätoimittaja Kirsi Lindroos. – Palkinto merkitsee lehden toimitukselle todella paljon. Työmäärä on valtava näin oman työn ja muiden harrastusten ohessa tehtäessä ja kun siitä saa kiitosta - ja vielä ihan näin yllättäen - niin onhan se palkitsevaa. Lämmittää sydäntä ja auttaa jaksamaan.

Border & kelpieuutisten toista sijaa raati perusteli seuraavasti:
”Bordercolliet ja kelpiet ovat suosituimpia harrastuskoirarotuja. Rotujärjestölehdellä tuskin siis on aineistopulaa. Lopputulos onkin monipuolinen, harrastusten ohella ovat esillä ainakin terveysasiat. Vauhdikkaista koirista saadaan liike usein pysäytettyä näyttäviksi kuviksi rotulehteen. Taitto on siistiä ja nättiä. Monet parhaat jutut ovat seikkaperäisiä ja pitkiäkin, mutta silti kiinnostavia loppuun asti – kuten ”Luonne jalostuksessa”, ”Jännevauriot” ja ”Kohti parempaa eläinten käsittelyä”. Viimemainitussa ei puhuta niinkään/vain koirista, vaan ennen kaikkea näiden rotujen kohde-eläimistä lampaista ja niiden hyvinvoinnista koiraharrastuksessa. Jo jutun otsikko kertoo oikeasta asenteesta; aina voi parantaa…”

Border & kelpieuutisten päätoimittaja on Outi Huuskonen ja taittajana toimii Kaisa Eskola.

Golden Ringin kolmannen sijan perustelut kuuluvat näin:
”Harkittu ja siisti – sellainen on myös Golden Ring-lehti. Jutut ovat hyviä ja kuvitus samoin. Vuoden 2021 numeroissa on julkaistu parhaita juttuja 40 vuotta täyttäneen lehden vanhoista numeroista vuosien varrelta. Ne on huolella valittu, sillä jutut ovat edelleen ajankohtaisia – vaikkapa jutut ”Millainen luonne kultaisellanoutajalla tulisi olla?” ja ”Ohittamisen sietämätön vaikeus”.”

Golden Ringin päätoimittaja on Carita Lifländer ja ulkoasusta ja taitosta vastaa Eija Kuusela.

Paljon onnea kaikille palkituille!