Vuoden 2020 Rotujärjestölehtikilpailun voiton nappasi Suomen Ajokoirajärjestö ry:n lehti Ajokoiramies.

Sunnuntain 30.5.2021 järjestetyssä Kennelliiton valtuuston kokouksessa palkittiin vuoden 2020 rotujärjestölehdet. Ensimmäisen sijan kilpailussa saavutti Suomen Ajokoirajärjestö ry:n lehti Ajokoiramies.

- Tällaisen palkinnon saaminen ei ole jokapäiväistä, Ajokoirajärjestöllekin vasta toinen kerta, sanoo Ajokoiramiehen päätoimittaja Tuomo Hänninen.

- Tätä voisi rinnastaa joukkuelajien mestaruuteen, sillä viime lehteäkin oli tekemässä armeijan joukkueen verran henkilöitä. Tämä palkinto on yhteistyön tulos!

Palkinnon perusteluissa nostettiin esille, että Ajokoiramies on rehdisti vanhanaikainen rotulehti, jonka kokoaminen ja toimittaminen on pitkään organisoitu samalla tavalla, jolloin laatu ei heittele. Siitä huolimatta lehti on kehittynyt viime vuosina eteenpäin ja juttuvalikoima on samalla laajentunut. Myös lehden kuvien laatu on vuosien saatossa parantunut, mikä tekee Ajokoiramiehestä selkeämmän ja helpommin luettavan.

Ajokoiramies 4/2020
Ajokoiramies 4/2020

Toiseksi kilpailussa sijoittui Suomen Borzoiklubi ry:n lehti Borzoi. Perusteluissa lehden vahvuuksiin nostettiin ei-kilpailulliset jutut, kertomukset koirien arjesta ja hyvät terveysartikkelit. Lehti on myös rodun harvinaisuuteen ja koirien lukumäärään verraten hämmästyttävän paksu ja sivumäärältään suuri.

Borzoi 3/2020
Borzoi 3/2020

Kolmannen sijan nappasi Amerikancockerspanielit ry:n lehti Jenkki. Rotujärjestön 40-vuotisjuhlavuosi näkyi myös lehdessä. Huolellisesti toimitettu ja taitettu lehti on monipuolinen eikä vain näyttelyihin painottunut, vaan muitakin harrastuslajeja tuodaan hyvin esille.

Jenkki 4/2020
Jenkki 4/2020

 Onnittelut kaikille palkituille!

Rotujärjestölehtikilpailun palkittavat valitsivat Koiramme-lehden päätoimittaja Tapio Eerola ja vastaava päätoimittaja Harri Lehkonen.