Verkko-opiskelu on monella tapaa tätä päivää oppilaitosten lisäksi järjestöissä. Etenkin työssäkäyviä järjestöihmisiä helpottaa, että koulutuksia voi suorittaa oman aikataulun ja tahdin mukaisesti vaikka kotoa käsin.

Kaikkea opetusta ei ole tarkoitus eikä mielekästä viedä verkkoon. Verkko-oppimisympäristöä voidaan kuitenkin hyödyntää lähiopetuksessakin siten, että osa tehtävistä ja oppimateriaaleista on verkossa. Näin kurssilla aikaa jää esimerkiksi enemmän keskusteluun tai haastavampien asioiden läpikäymiseen yhdessä.

Kennelliitto käyttää kahta eri verkko-oppimisympäristöä:

Moodle-alustalla on sekä suurelle yleisölle avoimia kursseja että erilaisille jäsenryhmille suunnattuja suljettuja kursseja. Kurssialustalle pääsy vaatii kaikilta rekisteröitymisen ja kirjautumisen. Kaikille avoimet kurssit löytyvät kurssialustan etusivulta kurssin nimellä. Omat kurssit -valikosta löytyvät suljetut kurssit. Niihin on annettu erillinen opiskeluoikeus linkillä tai kurssiavaimella.

Ensimmäinen suurelle yleisölle avattu kurssi Digitassussa on Tuleeko meille koira?. Kurssi on tarkoitettu kaikille, jotka harkitsevat ensimmäisen koiran hankkimista. Meille tulee pentu -kurssi on puolestaan tarkoitettu sellaisille henkilöille, joille pentu on joko juuri tulossa tai vastikään tullut. 

Digitassun tulevista kursseista tiedotetaan Suomen Kennelliiton kotisivuilla, Facebook-sivuilla sekä Kenneluutiset-uutiskirjeessä. Moodle-pohjaiseen Digitassuun pääset täältä.

Vuolearning-alustalta löytyy Kennelliiton työntekijöille, toimihenkilöille ja luottamushenkijöille suunnattuja kursseja. Kurssilaiset saavat sähköpostitse linkin, josta pääsee kurssille.

Vuolearning-pohjaiseen Digitassuun pääset täältä. (luottamushenkilöt)