Rotuunottomenettely on tällä hetkellä seuraavilla roduilla:

• bordercollie
  • jackrussellinterrieri
  • lancashirenkarjakoira
  • lapinporokoira
  • pohjanpystykorva
  • pyreneittenpaimenkoirat
  • suomenlapinkoira
  • valkoinenpaimenkoira

Rotuun otettavan koiran on oltava vähintään 15 kuukauden ikäinen ja tunnistusmerkitty. Koiralla tulee olla rotukohtaiset PEVISA-määräysten mukaiset tutkimustulokset ja viimeistään rekisteröitäessä myös DNA-tunniste. Rotuunoton suorittaa kaksi rotujärjestön nimeämää ulkomuototuomaria.

FCI:n ulkopuolisessa rekisterissä olevan koiran rekisteröinti

Rotuun voidaan omistajan anomuksesta ottaa myös missä tahansa rodussa FCI:n ulkopuoliseen rekisteriin merkittyjä tuontikoiria. Tällöin tulee kuitenkin seuraavien Koirarekisteriohjeessa lueteltujen ehtojen täyttyä:

• koira on vähintään 15 kuukauden ikäinen
  • koira täyttää rodun PEVISA-määräykset
  • rekisteröimiselle on painavat jalostukselliset ja terveen kannan ylläpitämiseen tähtäävät perusteet
  • kaksi rotujärjestön nimeämää ulkomuototuomaria on antanut kirjallisen lausunnon, jonka mukaan koira on rotumääritelmän mukainen
  • koira on tunnistusmerkitty
  • anomuksen liitteenä on rotujärjestön lausunto asiasta
  • koiralla on Kennelliiton hyväksymä DNA-tunniste

Seuraavien rotujen erityisehdoissa on erikseen määritelty tietyt FCI:n ulkopuoliset rekisterit, joihin merkitty koira voidaan rekisteröidä suoraan Kennelliiton rekisteriin:

• amerikankettukoira
  • australiankelpie
  • australianpaimenkoira
  • bordercollie
Downloadable file
PEVISA ja muut rotukohtaiset erityisehdot 2018
PEVISA-ohjelmat ja muut rotukohtaiset, rekisteröintiin liittyvät erityisehdot (mm. siirrot rotujen välillä, risteytykset). Koskee 1.1.2018 ja sen jälkeen tapahtuneesta astutuksesta syntyneitä pentueita.
Päivitetty 30.5.2018
PEVISA ja muut rotukohtaiset erityisehdot 2018