Finska Kennelklubbens högsta beslutande organ, det allmänna mötet, sammanträder vart tredje år för att utse fullmäktige för nästa treårsperiod. Allmänna mötet beslutar även om vittgående och principiella frågor för Kennelklubben, bl.a. om ändringar av klubbens stadgar. I mötet kan delta alla Finska Kennelklubbens medlemmar.

Kennelklubbens fullmäktige, som utsetts för åren 2017–2019, sammanträder lördagen den 23 november på Hanaholmen i Esbo. Kennelklubbens allmänna möte börjar söndagen den 24 november klockan 10. På mötet väljs fullmäktigeledamöter för åren 2020–2022. På föredragningslistan finns även fastställandet av Kennelklubbens nya stadgar.

Kennelklubbens fullmäktige består av representanter för kenneldistrikt, som representerar klubben på regional nivå, samt specialklubbar. Dessutom utses 12 ledamöter till fullmäktige från de så kallade fria listorna. Varje kenneldistrikt, totalt 19, har två representanter i fullmäktige. Varje specialklubb har en representant i fullmäktige. Under den nästa perioden representeras 95 specialklubbar i fullmäktige.

I enlighet med stadgar har kenneldistrikt och specialklubbar på förhand meddelat till Kennelklubben sina fullmäktigekandidater, som distrikt och specialklubbar har utsett på sina årsmöten. I praktiken innebär detta att på det allmänna mötet kan ytterligare kandidater föreslås endast till de fria listorna. Om fler än 12 kandidater föreslås, röstar man om vilka som utses.

Länk till föredragningslista jämte bilagor (på finska) finns här.

Nya fullmäktige sammanträder direkt efter allmänna mötet

När det allmänna mötet har avslutats håller nya fullmäktige sitt första möte, som utser ordförande och vice ordförande för fullmäktige. Nya fullmäktige sammanträder på eftermiddagen. En noggrannare tidtabell fås på förmiddagen.

Fullmäktige beslutar bland annat om regler för Kennelklubbens verksamhet samt om ändringar till dessa, Kennelklubbens verksamhetsplan och budget samt övriga frågor som är väsentliga för verksamheten.

Kennelklubbens fullmäktige sammanträder två gånger om året till vår- och höstmöte. Tidpunkter för kommande möten finns här.

Fullmäktige utser styrelse bland sina ledamöter. Styrelseordförande utses för två år åt gången och nio ledamöter för tre år åt gången på så sätt att tre ledamöter årligen är i tur att avgå.

Harri Lehkonen fortsätter som ordförande för Kennelklubbens styrelse år 2020. I tur att avgå är Tuula Laitinen, Esa Kukkonen och Tapio Toivola, som inte kan väljas på nytt i år eftersom han har varit styrelseledamot nio år i rad. Fullmäktige väljer tre ledamöter till styrelsen för perioden 2020–2023 på sitt möte lördagen 23 november.

 

För mera information

Ordförande för Finska Kennelklubbens fullmäktige
Eeva Anttinen
tfn 050 407 8484
eeva.anttinen@kolumbus.fi

 

Läs mera

Valtuusto
Allmänna mötet och fullmäktige Läs mera
Valtuusto 2019
Kennelklubbens fullmäktige sammanträdde på Hanaholmen: Förslaget till klubbens nya stadgar går vidare till allmänt möte Läs mera