Det finska landslaget presterade strålande förra helgen på Själland, Danmark 26–27.10.2019, på de första Nordiska Mästerskapen i rallylydnad. Finland tog guld i lördagens lagtävling, och på söndagen tog de finska ekipagen alla tre platser på prispallen i den individuella tävlingen.

Marika Ruottinen och labrador retriever Tähtiharjun Sunny tog guldmedaljen i den individuella tävlingen. På andra plats kom Eva-Lotta Halonen och border collie Sanmar Pop. Brons togs av Csilla Bakos med belgiska vallhunden, malinois M’Herceg Du Clan Du Diable.

RallytokoPM2

Övriga medlemmar i det finska laget var Anna Savolainen, som kom på fjärde plats i i den individuella tävlingen med border collie Frosty Field’s Factorial Design, samt Liisa Parviainen med dansk-svenska gårdshunden Maison Coco Diamant, som kom på 11:e plats.

RallytokoPM3

I fotot Finlands landslag i rallylydnad som utsetts av Suomen Palveluskoiraliitto, från vänster Anna Savolainen, Marika Ruottinen, Liisa Parviainen, Csilla Bakos och Eva-Lotta Halonen.

Mera information om tävlingen hittar du på¨Dansk Kennel Klubs webbplats samt i evenemangets Facebook-grupp.

Finlands NM-landslag har också en egen Facebook-grupp.

Rallylydnad fick officiell status som hundsport i Finland år 2014 och har ökat i popularitet under de senaste åren. Målet med Kennelklubbens Rally-tokonuoret-träningsgrupp är att främja rallylydnad som hundsport i Finland, genom att träna målmedvetna unga förare.