Lydnads-NM gick av stapeln i Århus, Danmark 1–3.11.2019. Finland vann silver både i lag- och den individuella tävlingen.

Oili Huotari och Tending Breezy kom på andra plats i den individuella tävlingen med 279 poäng.  Kristin Gudem tog segern med poängen 281,75. Tredje platsen gick till Sveriges Maria Brande, och på fjärde plats kom Finlands Mari Leiviskä och Tending Panther.

Finland tog silver också i lagtävlingen, medan det norska laget vann tävlingen. Sverige kom på tredje plats och Danmark på fjärde.

TOKOPM3

Det framgångsrika finska laget består av följande ekipage: Oili Huotari och Tending Breezy, Mari Leiviskä och Tending Panther, Katja Kiviaho och Saunajaakon Comet, Maiju Ojamies och Tending Mirage, Satu Taskinen och Tending Thrill, Niina Sorjonen och Miklaus Sunbeam, samt Pipsa Sahman och Tending Pleasure.

TOKOPM2

- Fem hundar är med i laget för första gången. Mari Leiviskä och Tending Panther är med nu för andra säsongen, med andra ord deltog vi med ett ganska färskt lag, summerar lagledaren Pirkko Bellaoui.

TokoPM1

- Tävlingsförhållanden var väldigt goda: ett stort ridhus med ett utmärkt underlag. Ridhuset för träning var beläget alldeles bredvid och omgivningen var utmärkt för hundarna, berättar lagledaren Pirkko Bellaoui.

Foton Pete Huotari