Piritta Kupari är expert i HR-frågor och har en bred arbetserfarenhet inom branschen. Piritta har arbetat i Samkommunen Helsingforsregionens miljötjänster (HRM) där hon har verkat som HR-expert och arbetarskyddschef. Piritta har också varit aktiv inom specialklubbar. Piritta bor i Esbo med sin man och deras 4-åriga dotter.

Piritta började på Kennelklubben 3.7 och introduceras till arbetet av Ritva Herrala. På Kennelklubben svarar personalchefen också för registrering. Ritva har arbetat på Kennelklubben i 27 år. Då Piritta efter sin introduktion börjar som personalchef går Ritva i pension.

Ritva berättar att även om pensionsdagarna ska inledas med husrenovering, har hon också i planerna att skriva en bok om agilitys historia i Finland från 1986 då Peter Lewis presenterade grenen i Finland. Som en betydande utvecklare av agility höll Lewis en domarutbildning i Finland ett år senare. Herrala gick utbildningen år 1988 och blev därmed Finlands första agilitydomare. Sedan dess har hon bedömt på agilitytävlingar runtom i Finland. 

År 2000 fick jag äran att verka som domare i Världsmästerskapstävlingarna i Helsingfors. Samma år fick jag också domarinbjudan till sju olika länder, av vilka längst borta var ön Hokkaido i Japan, berättar Ritva.

För ytterligare information
Finska Kennelklubben rf
Markku Mähönen, verksamhetsledare
(09) 887 300
markku.mahonen@kennelliitto.fi