I den första fasen av anmälningar till FCI World Dog Show, i arrangemang av Finska Kennelklubben, har redan 12 000 hundar blivit anmälda, och det är mycket glädjande enligt utställningens ordförande Kari Järvinen.  ”Om intresset håller i sig på samma sätt lär vi få ett enormt hundspektakel i Mässcentrum i Helsingfors den 8-10 augusti”, säger Kari Järvinen, och passar på att utmana hundv&a

”Anmälningarna hittills är en bra början. Det skulle vara fantastiskt om vi fick lika många anmälningar till, så att de deltagande hundarna blir över 20 000. Nu behöver vi satsningar av hundägare från hela världen, för nu har vi chansen att göra vår utställning till den största någonsin.

Tillsammans kan vi gå efter rekordet. Och vad vore bättre än att vi sätter nytt världsrekord med FCI World Dog Show”, funderar Kari Järvinen.

”Utställningen i augusti blir ett enormt skådefönster och en utmaning för hela Finland, för deltagarna kommer ju från hela världen. När FCI World hölls i Finland 1998, hade vi omkring 16 000 hundar och 60 000 åskådare. Då deltog redan halva världen.”

Sedan förra gången har de finländska uppfödarnas och deras hundars goda rykte spritts över världen. Vi ska också se deltagandet av våra nationella raser, finsk spets, finsk stövare, karelsk björnhund, finsk lapplund och lapsk vallhund som en speciell utmaning. Dessa raser får delta utan anmälningsavgift. Med det vill vi visa hur viktiga de nationella hundraserna är för oss i Finland. Ett sådant här tillfälle att visa upp våra hundar för världens hundentusiaster återkommer inte på länge.”

När Finska Kennelklubben med hänvisning till sitt 125-årsjubileum nu har fått rätten att hålla World Dog Show, kommer hundägare från hela världen att kunna delta i detta internationella toppevenemang. I World Dog Show får också hundar med kuperad svans eller kuperade öron delta. 

”Det blir ett magnifikt evenemang, och jag lovar att alla kommer att trivas på Word Dog Show i Helsingfors.  Alla deltagare är välkomna, både hundar som regelbundet förekommer på utställningar och rena familjehundar, med ägare”, säger Kari Järvinen.

www.worlddogshow2014.fi