Finlands största hundevenemang, Koiramessut, går av stapeln den 8–10 december i Messukeskus i Helsingfors. Under veckoslutet ses 22 000 hundar i Messukeskus, och 50 000 besökare förväntas besöka evenemanget. På evenemanget finns mångsidigt program för alla som är intresserade av hundar. Nyheten på mässan är programmet på fredag som fokuserar på hundens välfärd och yrken inom hundbranschen.

Stora hundutställningar under tre dagar och en rekordstor valputställning

Tre internationella hundutställningar arrangeras på Koiramessut. På fredagen arrangeras Helsinki Winner 2017-hundutställningen, på lördagen Nordisk Vinnare 2017-hundutställningen och på söndagen Voittaja 2017-hundutställningen.

Lördagens hundutställning bringar det största antalet hundar, sammanlagt nästan 9 000, till Messukeskus. På lördagen arrangeras också den rekordstora inofficiella valputställningen med över 1 000 anmälda valpar. 

Program för hela familjen

På Koiramessut försiggår program på flera olika arenor och evenemangsområden. Det utlovas olika föreställningar och presentationer om olika hundsporter. Som nyhet i år får publiken följa en vallningsföreställning på får och olika jaktföreställningar.

Barn kan delta i en leksakshundutställning och gå på ansiktsmålning. Också vid montern för ungdomarna i Kennelklubbens finns program för barn och unga.

Specialfredagen som nyhet – fakta om hundens välfärd och yrken inom hundbranschen

Fredagens program fokuserar på hundens välbefinnande och arbetsmöjligheter inom hundbranschen. Information ges ut såväl till dig som avlägger studier inom hundbranschen som till dig som planerar att skaffa hund eller redan äger en.

Specialfredagsområdet finns i hall 4, och där finns också Kennelklubbens eget område där besökare har chans att diskutera med olika experter inom hundbranschen. På området kan publiken också gå på olika föreläsningar och lyssna på infosnuttar om olika ämnen.

På fredagen kommer två personer in på mässan till priset av en. Biljetterna kan köpas på förhand redan nu via nätbutiken.

Inhemska hundraser i rampljuset

Inhemska hundraser firas också på Koiramessut till äran av Finlands 100 år av självständighet. Inhemska hundraser har en egen monter i hall 6, där alla fem raser finns representerade.

På lördagen och söndagen kan besökare dessutom bekanta sig med de inhemska hundraserna vid föreställningen på Arenan. I föreställningen demonstreras rasernas ursprungliga brukssyften samt mångsidighet och lämplighet även för andra hundsporter.

För ytterligare information
Finska Kennelklubben
kommunikationschef Liisa Suoninen
liisa.suoninen@kennelliitto.fi
050 320 3897

Finska Kennelklubben
kommunikationsspecialist Marianna Laitinen
marianna.laitinen@kennelliitto.fi
09 8873 0296