Näin tilaat lähetteen

Sähköisen ennakkolähetteen voi tilata DNA-tutkimukseen, kuulotutkimukseen (BAER), kävelytestiin, kyynär- ja lonkkanivellausuntoon, polvilumpioluksaatio-, selkä-, sydän-, syringomyelia-, ja silmälausuntoon, kyynärnivelen inkogruenssiin (INC), olkanivelen osteokondroosiin (OC), maksatutkimukseen, polveutumisen varmentamiseen ja eläinlääkärintodistuksen. Voit tilata lähetteen myös jalostustarkastukseen tai hengitystieoperaation ilmoittamiseen (BOAS). Sähköinen ennakkolähete on aina pakollinen 3.1.2022 alkaen. Eläinlääkäri/Kennelliitto voi tallentaa tuloksen vasta, kun lähete on tehty.

1.1.2022 jälkeen tilatut käyttämättömät lähetteet ovat voimassa määräajan, 1.1.2022 jälkeen tilatut lähetteet ovat voimassa 6 kuukautta ja 7.12.2022 jälkeen tilatut lähetteet 12 kuukautta tilauspäivästä. Käyttämättä jääneet lähetteet mitätöityvät määräajan jälkeen. Tilaaja voi kuitenkin saada lähetteelle lisäaikaa maksusta. Lisäaika on tilattava kuukautta ennen lähetteen voimassaolon umpeutumista. Kun koiralle tehdään omistajanmuutos, käyttämätön lähete poistetaan.

Tarvitset ennakkolähetteen tilaamiseen tunnukset Omakoira-palveluun. Jos sinulla on jo Omakoira-palvelun tunnukset, voit kirjautua suoraan palveluun. Jos sinulla ei ole vielä tunnuksia, klikkaa "Tilaa tunnukset ja maksa lähete" -painiketta. Jos et ole Kennelliiton jäsen, saat käyttöösi Omakoira-palvelun rajatun näkymän. Tunnusten tilaamiseen tarvitset henkilökohtaisia pankkitunnuksia tai mobiilivarmennetta.

Lähetteen tilaushetkellä koiran tulee olla merkittynä Kennelliiton ylläpitämään rekisteriin, joita ovat FI-, ER- ja EJ-rekisteri sekä Kennelliiton tunnistusmerkintätietokanta (FIX-rekisteri). Jos kyseessä on tuontikoira tai ulkomainen jalostuskoira, hyväksytään myös Kennelliiton hyväksymä ulkomainen rekisteri, jolloin lähetteen voi tilata Omakoira-palvelun Terveystutkimukset-sivun kautta koiran ulkomaisella rekisterinumerolla.. Jos koira ei kuulu johonkin edellä mainituista rekistereistä, tulee se merkitä joko tunnistusmerkintätietokantaan tai ER-rekisteriin ennen ennakkolähetteen tilaamista.

 

Minulla on jo tunnukset Omakoira-palveluun

Unohditko salasanasi?