Näin tilaat lähetteen

Sähköisen ennakkolähetteen voi tilata DNA-tutkimukseen, kuulotutkimukseen (BAER), kävelytestiin, kyynär- ja lonkkanivellausuntoon, polvilumpioluksaatio-, selkä-, sydän-, syringomyelia-, ja silmälausuntoon, kyynärnivelen inkogruenssiin (INC), olkanivelen osteokondroosiin (OC), maksatutkimukseen, polveutumisen varmentamiseen ja eläinlääkärintodistuksen. Voit tilata lähetteen myös jalostustarkastukseen tai hengitystieoperaation ilmoittamiseen (BOAS). Sähköinen ennakkolähete on aina pakollinen 3.1.2022 alkaen. Eläinlääkäri/Kennelliitto voi tallentaa tuloksen vasta, kun lähete on tehty.

1.1.2022 jälkeen tilatut käyttämättömät lähetteet ovat voimassa määräajan, 1.1.2022 jälkeen tilatut lähetteet ovat voimassa 6 kuukautta ja 7.12.2022 jälkeen tilatut lähetteet 12 kuukautta tilauspäivästä. Käyttämättä jääneet lähetteet mitätöityvät määräajan jälkeen. Tilaaja voi kuitenkin saada lähetteelle lisäaikaa maksusta. Lisäaika on tilattava kuukautta ennen lähetteen voimassaolon umpeutumista. Kun koiralle tehdään omistajanmuutos, käyttämätön lähete poistetaan.

Tarvitset ennakkolähetteen tilaamiseen tunnukset Omakoira-palveluun. Jos sinulla on jo Omakoira-palvelun tunnukset, voit kirjautua suoraan palveluun. Jos sinulla ei ole vielä tunnuksia, klikkaa "Tilaa tunnukset ja maksa lähete" -painiketta. Jos et ole Kennelliiton jäsen, saat käyttöösi Omakoira-palvelun rajatun näkymän. Tunnusten tilaamiseen tarvitset henkilökohtaisia pankkitunnuksia tai mobiilivarmennetta.

Huom!. Jos koirasi ei kuulu FCI:n tai Kennelliiton hyväksymiin rotuihin, ennen ennakkolähetteen tilaamista sinun tulee rekisteröidä se joko FIX tai ER-rekisteriin.

 

Minulla on jo tunnukset Omakoira-palveluun

Unohditko salasanasi?