Suomi vei tottelevaisuuskokeen maailmanmestaruuskisoissa yksilökisan kaikki mitalisijat ja voitti myös joukkuekilpailun. Tokon MM-kisat pidettiin Venäjällä 30.6.–3.7.2016.

Tokon yksilökisan voittivat  Oili Huotari ja bordercollie Tending Occult 283,25 pisteellä. Toiseksi tulleet Hanna-Mari Ikonen ja bordercollie Borderness Just Tosi saivat 276,25 pistettä. Kolmanneksi tulivat Carita Kuparinen ja bordercollie Saunajaakon Alfa Romeo 276 pisteellä.

Joukkuekisassa olivat mukana Oili Huotari ja bordercollie Tending Occult, Hanna-Mari Ikonen ja bordercollie Borderness Just Tosi, Mika Jalonen ja bordercollie Tending Fireball, Katariina Kainulainen ja bordercollie Tending Kickstart, Carita Kuparinen ja bordercollie Saunajaakon Alfa Romeo sekä Anu Rantanen ja bordercollie Tending Impressive.

Myös kaikki varakoirakot olivat mukana kilpailemassa. Varakoirakot olivat Satu Taskinen ja bordercollie Tending Yep, Marianne Forsell ja sileäkarvainen noutaja Flatkiss Guilty Intent, Timo Rannikko ja bordercollie Tending Xenon sekä Tiltu Antikainen ja bordercollie Candyman.

Joukkueenjohtajana oli Pirkko Bellaoui.

Kuva: Juuso Kuparinen