Suomalaiset menestyivät Euroopan Voittaja -näyttelyssä

Kiovan Euroopan Voittaja-näyttelyn 24.-27.8.2017 Best in Show oli unkarilainen vanhaenglanninlammaskoira Bottom Shaker Zephyr Dream, om. Joszef Koroknai. Näyttelyyn osallistui noin 6 000 koiraa 55 eri maasta.

Kolmipäiväisen Euroopan Voittaja -näyttelyn lisäksi Kiovassa oli yksipäiväinen kansainvälinen näyttely, johon oli ilmoitettu 2 300 koiraa, ja vielä kansallinen näyttely, jossa oli 1 500 koiraa.

Suomalaisilla oli menestystä näissä näyttelyissä. Suomalaiskoirat keräsivät useita EV-titteleitä, kuten myös juniori- ja veteraanivoittaja-titteleitä.

Sekä EV-näyttelyssä että kansainvälisissä näyttelyissä valittiin myös näyttelyn paras juniori. Tässä kilpailussa kolme suomalaiskoiraa voitti EV-näyttelyssä ryhmänsä: Pirjo Ylösmäen brasilianterrieri Wildrunner's Catch the Game, Sari Hirvosen karkeakarvainen mäyräkoira Tres Pinheiros Wild Again sekä Heidi Kankaan amerikancockerspanieli Sanparti's Born to Be Vigie. Carina Kitin skyenterrieri Finnsky Krystal oli "aikuisten" RYP-3. Suomessa syntynyt, Saksassa asuva Tanja Hakamon kasvattama tiibetinterrieri Falamandus Remastered Edition voitti 9-ryhmän ryhmäkilpailun. Marika ja Teemu Tenhusen bracco italiano Fikret’s Diego Di Pelle oli BIS2-veteraani.

Torstaina pidetyn kansainvälisen näyttelyn BIS-juniori oli Elina Keinäsen bichon frise Keymaker's Can't Get Your Eyes Off Me ja Carina Kitin ja Thea Dahlbomin Finnsky-kennelin skyenterrierit olivat näyttelyn paras kasvattajaryhmä.

Kiovassa järjestettiin28.8. FCI:n Euroopan osaston kokous. Siellä päätettiin, että Euroopan Voittaja -näyttely järjestetään vuonna 2021 Unkarissa.

Teksti ja kuvat: Paula Heikkinen-Lehkonen

Saksassa asuva Tanja Hakamon kasvattama tiibetinterrieri Falamandus Remastered Edition voitti 9-ryhmän ryhmäkilpailun.

Sari Hirvosen karkeakarvainen mäyräkoira Tres Pinheiros Wild Again oli 4-ryhmän paras juniori.

Heidi Kankaan amerikancockerspanieli Sanparti's Born to Be Vigie oli 8-ryhmän paras juniori.

Pirjo Ylösmäen brasilianterrieri Wildrunner's Catch the Game oli 3-ryhmän paras juniori.

Carina Kitin skyenterrieri Finnsky Crystal oli RYP-3.

Marika ja Teemu Tenhusen bracco italiano Fikret’s Diego Di Pelle oli BIS2-veteraani.