Käyttöominaisuudet ja niiden jalostaminen tarkastelussa Jalostusneuvojien jatkokurssilla

|  Koiran terveys

Kennelliitto järjestää jalostusneuvojien jatkokurssin 4.-5.11.2017 Nokialla.

Kurssilla teemana on käyttöominaisuuksien jalostaminen ja tervetulleita ovat kaikki, joita käyttöominaisuudet ja niiden jalostaminen kiinnostaa! Vielä muutama paikka vapaana, joten ilmoittautuminen jatkuu 29.10. asti tai kunnes kaikki paikat varattu!

Ihmisen ja koiran yhteistyöllä on pitkät perinteet. Myös tänä päivänä koirat palvelevat ja avustavat meitä yhä moninaisimmissa tehtävissä. Koirarotujen runsas kirjo sekä rotujen niin alkuperäiset kuin nykyisetkin käyttömuodot ovat nousseet myös julkiseen keskusteluun. Tilaa keskusteluissa ovat saaneet niin kotimaiset koirarodut ja lukukoirat kuin virkakoiratkin.

Kurssiviikonlopun aikana perehdytään mm. seurakoirien, avustajakoirien, valjakkokoirien ja laumanvartijoiden tehtäviin sekä ominaisuuksiin. Kotimaisten rotujen käyttöön tutustutaan paitsi metsästyskoiria koskevassa luento-osuudessa myös paimenkoirien puheenvuorossa.

Pääsemme kurssin esityksissä syventymään rajalliseen määrään eri käyttötarkoituksia, mutta mikään ei estä laajempaa keskustelua paneeleissa, sillä mukana päivillä on runsaasti koirakokemusta!

Mikä sinua kiinnostaa?

• Miten mitataan koirien käyttöominaisuuksia?
  • Mikä käyttöominaisuuksien jalostamisessa on haasteellista?
  • Periytyykö kilpailumenestys?
  • Löytyykö käsiteltävänä olevien käyttömuotojen väliltä yhteneväisyyksiä?
  • Voimmeko oppia jotain aivan vieraastakin käyttömuodosta?

Kurssi on avoin kaikille aiheista kiinnostuneille. Osallistumiselle ei ole etukäteisvaatimuksia.

Jalostusneuvojien jatkokurssi 2017

- käyttöominaisuuksien jalostaminen

Viikonlopun ohjelma:

4.11. lauantai
8.30 Ilmoittautuminen ja aamukahvi
9.15

Tervehdyssanat, päivien kulku ja Käyttäytymisen jalostustyöryhmän esittäytyminen,
JTT pj Maaret Tapio

9.45 - 11.00 Käyttökoirien terveys, ELL Juha Kallio ja ELL Juliska Haapanen-Kallio.
Keskustelua aiheesta.
11.30 - 12.30     Lounas

Seurakoirien käyttäytymisen ja luonteen jalostaminen, Auli Kiminki
Esityksen jälkeen paneeli, jossa mukana Auli Kiminki, Maaret Tapio, Viivi Snellman ja
Liisa Lilja-Maula. Paneelin vetäjänä Katriina Tiira.

14.00 -14.30  Iltapäiväkahvi
14.30 - 17.00  Paimenkoirien ja laumanvartijakoirien käyttöominaisuudet sekä niiden jalostaminen, paimenkoirat - Sinikka Kumpusalmi, laumanvartijat - Kaisa Hilska ja Päivi Jokinen.
Esitysten jälkeen paneeli aiheesta, jossa mukana em. puhujat. Paneelin vetäjänä Katriina Tiira.
17.00 - 17.30 Päivän yhteenveto ja loppupuheenvuoro, Katriina Tiira
  Illallisbuffet niille, jotka ovat sen erikseen ilmoittautumislomakkeessa varanneet (järjestetään, mikäli riittävästi osallistujia)

5.11. sunnuntai Huomioi, että iltapäivän esitykset ovat samanaikaisesti kahdssa eri salissa!
8.30       Aamukahvi
9.00 - 10.15             Periytyvätkö kokemukset? Epigenetiikasta kertovat Kirsi Sainio ja Katriina Tiira
10.30 - 11.30 Koiran suorituskyvyn arvioiminen ja parituspäätösten taustalla oleva tieto, valjakkokoirat - Riitta Kempe
11.30 - 12.30 Lounas
12.30 - 14.30 Metsästyskoirien käyttöominaisuudet ja niiden jalostaminen, hirvikoirat - Jukka Immonen, ajokoirat - Esa Ojanen, saksanseisojat - Jarmo Katajamaa, suomenpystykorvat - Thommy Svevar
12.30 - 14.30 Avustavien koirien sekä palveluskoirien käyttöominaisuudet ja niiden jalostaminen, avustavat koirat - Laila Parantala, poliisikoirat - Antti Tikkanen
14.30 - 15.00 Iltapäiväkahvit
15.00 - 16.00 Metsästyskoirien käyttöominaisuudet ja niiden jalostaminen jatkuu.
Esitysten jälkeen paneeli aiheesta, jossa mukana em. puhujat. Paneelin vetäjänä Maija Päivärinta.
15.00 - 16.00 Avustavien koirien sekä palveluskoirien käyttöominaisuudet ja niiden jalostaminen jatkuu.
Esitysten jälkeen paneeli aiheesta, jossa mukana em. puhujat, Piritta Pärssinen ja Suomen Palveluskoiraliitto ry - Jussi Leinonen. Paneelin vetäjänä Kirsi Sainio
16.00 - 16.30 Päivän yhteenveto ja loppupuheenvuoro, Kirsi Sainio

Tutustu viikonlopun puhujiin:

Puhujaesittelyt

Suomen Kennelliitto pidättää oikeuden ohjelmamuutoksiin mm. luentoaikojen pituudet saattavat täsmentyä ilmoittautumisajan kuluessa.

Ilmoittautumisaikaa on jatkettu 29.10. tai kunnes viimeisetkin paikat on varattu!

ilmoittaudu verkkolomakkeella

Ilmoittautumishinnat:

25.9. asti 115 euroa yhteensä sisältäen molemmat päivät, jonka jälkeen 130 euroa. (sisältää luennot, aamukahvin, lounaan, iltapäiväkahvit)

Halukkaat voivat omakustanteisesti osallistua illallisbuffettiin (noin 30 euroa/henkilö)

Majoittuminen koulutuspaikalla Cumulus Resort Eden, Nokia

Majoitus varataan p. 020 055 055 tai email my.reservationatrestel.fi  Majoituskiintiö purkautuu 16.10.2017.

Lemmikkien veloitus 10 euroa/vuorokausi -50%

Majoitushinnat: